Producția de energie regenerabilă - un mare furnizor de locuri de muncă

104
Producția de energie regenerabilă - un mare furnizor de locuri de muncă - productiadeenergieregenerabilaun-1635184308.jpg

Articole de la același autor

Producția mondială de energie regenerabilă a asigurat 12 milioane de locuri de muncă în anul 2020, în creștere cu 500 de mii de locuri de muncă față de anul precedent, arată raportul „Renewable Energy and Jobs: Annual Review 2021”, lansat de Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) în colaborare cu Organizația Internațională a Muncii (ILO).

Raportul confirmă faptul că pandemia Covid-19 a provocat întârzieri și întreruperi ale lanțului de aprovizionare, cu impact asupra locurilor de muncă. În acest timp, numărul locurile de muncă din sectorul producției de energie solară și eoliană a continuat să crească.

În 2020, China a deținut 39% din numărul locurilor de muncă din sectorul energiei regenerabile, de la nivel mondial. A fost urmată de Brazilia, India, Statele Unite și Uniunea Europeană. Multe alte țări creează, de asemenea, locuri de muncă producția de energie regenerabilă. Printre acestea se numără: Vietnam și Malaezia, exportatori cheie de energie solară fotovoltaică; Indonezia și Columbia, cu mari lanțuri de aprovizionare agricolă pentru biocombustibili; Mexic și Federația Rusă, unde energia eoliană este în creștere. În Africa Subsahariană, locurile de muncă din domeniul energiei solare se extind în ţări precum Nigeria, Togo și Africa de Sud.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde