Proiectul IPRforSEE, pe ultima sută de metri

1137
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) finalizează la sfârșitul lunii decembrie 2011 imple-mentarea proiectului IPRforSEE. Acesta a contribuit la creșterea competitivității IMM-urilor în zona Europei de Sud - Est prin îmbunătățirea activităților de conștientizare și prin dezvoltarea de instrumente în domeniul protecției proprietății intelectuale.

Proiectul a fost coordonat de Camera de Comerț din Veneția (Italia) și implementat de zece parteneri din șase țări - Italia, Austria, Ungaria, Serbia, România și Grecia.

Activitățile proiectului au în-ceput în anul 2009 cu o analiză a serviciilor disponibile și a nevoilor IMM-urilor pentru a identifica șase servicii inovative. Acestea au fost dezvoltate și s-a creat câte un set de instrumente care vor fi utilizate de organizațiile pentru sprijinirea afacerilor, instruite prin module moderne e-learning.

Serviciile au fost testate în fiecare din cele șase țări (câte două servicii pe țară) pe câte un grup pilot de IMM-uri, din diferite sectoare economice, sub îndrumarea organizațiilor naționale pentru protecția proprietății intelectuale (în România OSIM), care se vor livra în mod curent.

Potrivit președintelui CCINA Constanța, Mihai Daraban, în România s-au implementat și vor fi disponibile două servicii inovative: "Proprietatea intelectuală pentru firme nou înființate" și "Târguri - expoziții și protecția proprietății intelectuale" (instrumente: pliantul "Proprietatea intelectuală - acordă-i atenție", lista de orientare "Așa da și Așa nu" și broșura "Ghid inteligent de protecție intelectuală").

Proiectul IPRforSEE este finan-țat de Programul de Cooperare Teritorială Sud - Estul Europei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde