PSD decide azi situația ministrului Justiției. Lider PSD: Reproșurile aduse lui Tudorel Toader nu justifică schimbarea lui din funcție

137
PSD decide azi situația ministrului Justiției. Lider PSD: Reproșurile aduse lui Tudorel Toader nu justifică schimbarea lui din funcție - 6201101034861100-1552297619.jpg

Articole recomandate

Liderii PSD se reunesc, luni, la Palatul Parlamentului, în ședința a Biroului Permanent Național, una dintre temele abordate urmând a fi situația ministrului Justiției, Tudorel Toader. Lliderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat înaintea ședinței că în opnia lui Tudorel Toader nu trebuie să plece din fruntea Ministerului Justiției, chiar dacă voci influente din partid, în frunte cu Liviu Dragnea, au reluat în ultima vreme reproșurile la adresa lui Toader.


Parlamentarii PSD au refuzat, săptămâna trecută, să participe la votul moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader și au anunțat că situația va fi analizată în coaliție. Liderii PSD sunt nemulțumiți că ministrul justiției nu a promovat modificările la Codurile Penale prin OUG, așa cum a stabilit partidul.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, sâmbătă, la Slobozia, că una dintre temele de discuție în ședința BPN de luni va fi situația ministrului Justiției, Tudorel Toader.

"Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Național la ora 12", a afirmat sâmbătă, la Slobozia, Liviu Dragnea.


Liderul PSD a mai spus că vrea coerență și asumare de responsabilitate în privința adoptării ordonanțelor pentru modificarea legilor Justiție: "Eu nu cer o ordonanță anume, vreau doar coerență și asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuțiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să știe".

Există și voci în PSD care nu consideră oportună schimbarea lui Tudorel Toader din frunte ministerului Justiției.

"Unele atitudini exprimate de colegi vin poate și dintr-o nemulțumire legată de rapiditatea cu care se adoptă anumite acte normative cerute de programul de guvernare sau de o anumită oportunitate. După părerea mea, acest lucru nu este de natură să determine schimbarea ministrului Tudorel Toader. Este o persoană foarte bine pregătită, cu un prestigiu recunoscut în lumea profesioniștilor din domeniul respective și este greu de găsit pe loc, imediat, înlocuitor care să aibă același nivel de popularitate, prestigiu și profesionalism", declarat Dumitru Buzatu, pentru G4Media.ro.

Ședința BPN al PSD va avea loc luni, 11 martie, de la ora 12:00, la Palatul Parlamentului, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4465 secunde