Pune mâna pe fonduri nerambursabile! Iată când și unde ajunge Caravana "PNDR vine în satul tău"

188

Articole de la același autor

Campania de informare "PNDR vine în satul tău" a ajuns și în județul Constanța! Caravana a făcut deja prima oprire, la sfârșitul săptămânii trecute, la Grădina, însă urmează alte 20 de localități! Astfel, cei interesați pot sta de vorbă cu promotorii care activează în cadrul campaniei la Movilița și Topraisar, pe 21 septembrie, Cumpăna, pe 28 septembrie, Lumina, pe 29 septembrie, și Mircea Vodă, pe 30 septembrie. De asemenea, pe 1 octombrie campania continuă la Mihail Kogălniceanu, pe 2 octombrie - Palazu Mic, pe 3 octombrie - Limanu, pe 4 octombrie - Poarta Albă, pe 5 octombrie - Amzacea, pe 6 octombrie - Castelu și Nisipari, pe 7 octombrie - Valu lui Traian, pe 8 octombrie - Agigea, pe 9 octombrie - Ciocârlia, pe 10 octombrie - Bărăganu, iar pe 11 octombrie - Cerchezu.

Ultimele localități în care va poposi caravana "PNDR vine în satul tău" sunt Nicolae Bălcescu, Cobadin și Mereni, pe 12 octombrie, 13 octombrie, respectiv 14 octombrie.

Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, informațiile oferite se vor axa pe consilierea și sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Mai precis, promotorii care activează în cadrul campaniei vor da celor interesați informații privind respectarea obligațiilor contractuale și evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidențierea clară a posibilelor consecințe și penalități, realizarea și respectarea graficului de eșalonare a plăților efectuate prin PNDR, aspecte ale întocmirii și respectării declarației de cheltuieli, derularea procesului de achiziție a bunurilor, serviciilor și lucrărilor, posibilitățile de dezvoltare durabilă a mediului rural.

De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesați să-și dezvolte spiritul antreprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene. În plus, constănțenii vor fi informați și despre ultimele noutăți legate de finanțarea agriculturii și dezvoltării rurale.

Obiectivul principal al campaniei de informare "PNDR vine în satul tău" este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare, spun organizatorii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.44 secunde