Radiocom intră în forță și pe piața constănțeană

545
Reprezentanții Societății Na-ționale de Radiocomunicații Radiocom au prezentat, ieri, la Constanța, serviciile broad-band de tip WiMAX.
Această soluție WiMAX, furnizată pe piață sub brandul Easy2BiNet, se bazează pe cele mai noi tehnologii de comunicare și va oferi companiilor din Constanța, precum și segmentului rezidențial, acces rapid și de calitate la internet de bandă largă și servicii de telefonie de ultimă generație, susțin reprezentanții Radiocom.
"Constanța va deveni, cu WiMAX, un centru de excelență în domeniul telecom. Aici se va utiliza o tehnologie de vârf, flexibilă și personalizată oricărei nevoi de comunicare", au precizat reprezentanții Radiocom.
Cu ajutorul soluției WiMAX, Radiocom va acoperi cu prioritate zonele industriale și limitrofe ale Constanței, iar în următorii trei ani, susține directorul executiv tehnic, Liviu Apostol, dacă vor reuși să acceseze și fonduri europene (căci este vorba despre o investiție foarte mare, care practic nu se recuperează), vor intra și pe zona rurală.
"Cred că orice investiție în astfel de tehnologii va fi benefică pentru mediul de afaceri. Suntem consumatori de astfel de servicii, nu putem trăi fără ele de ceva ani încoace și, cu cât va fi mai performant unul dintre competitorii de pe piață, cu atât îi va determina și pe ceilalți să se alinieze sau să-l depășească", a precizat directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, gazda acestui eveniment, Ion Dănuț Jugănaru.

La lansarea de ieri a fost pre-zent și ministrul Comunicațiilor Valerian Vreme, cel care a tăiat, alături de un reprezentat Radiocom, nu o panglică, ci un cablu de date, pentru a inaugura serviciul broadband pe suport WiMAX. "Avem nevoie de WiMAX pentru că avem nevoie de competiție. Recomand tuturor constănțenilor să încerce și acest nou serviciu, serviciu care arată că și Constanța este pregătită pentru aplicațiile viitorului", a precizat Valerian Vreme.
Radiocom a lansat serviciile broadband de tip WiMAX în noiembrie 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3863 secunde