Radiografia măsurilor de sprijin pentru agenții economici

621
Radiografia măsurilor de sprijin pentru agenții economici - virgil3-1633014197.jpg

Articole de la același autor

A fost lansată cea de a 19-a ediți3 a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România" – o amplă analiză a mediului de afaceri românesc. În cadrul evenimentului, discuțiile s-au concentrat asupra situației de ansamblu a mediului de afaceri în anul 2021, a dificultăților cu care se confruntă IMM-urile, a nevoilor și a surselor lor de finanțare.


În cadrul intervenției sale, Virgil Popescu – ministrul economiei a făcut o radiografie a măsurilor de sprijin de stat derulate. El a anunțat că Măsura 1 - granturi pentru microîntreprinderi va fi relansată la jumătatea lunii octombrie. Pe de altă parte, Măsurii 3 trece în administrarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). În privința Măsurii 2, ministrul a declarat că a constatat o serie de blocaje în efectuarea plăților, iar MIPE susține că nu sunt suficienți bani pentru toate cererile de finanțare eligibile, deși fondurile de la această măsură au fost suplimentate cu cele alocate inițial pentru Măsura 3. În acest sens, demnitarul a precizat că cele două ministere lucrează pentru soluționarea acestei situații, astfel încât toți aplicanții să îți primească banii.


În privința schemei HoReCa, ministrul economiei a precizat că aceasta se află în etapa de evaluare a dosarelor, iar în scurt timp se vor demara plățile.

(I.T.C.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4133 secunde