Războiul a blocat schimburile de echipaje ucrainene și rusești

120
Războiul a blocat schimburile de echipaje ucrainene și rusești - razboiulablocatschimburiledeechi-1646849275.jpg

Articole de la același autor

Invadarea Ucrainei de către trupele rusești a afectat grav schimburile de echipaje provenite din cele două țări, informează publicația „The Wall Steet Journal”. În cea de a 14-a zi a războiului, mii de navigatori ucraineni și ruși erau blocați în porturile din întreaga lume, în timp ce armatorii se străduiau să găsească echipaje de schimb, pentru a menține lanțurile de aprovizionare.

Împreună, navigatorii din Rusia și Ucraina reprezintă 17% din totalul de 1,9 milioane de marinari din flota mondială. În prezent, cel puțin 60.000 dintre ei sunt pe mare sau în porturi și așteaptă să fie înlocuiți. Nu există zboruri spre casă, iar majoritatea nu poate fi plătită, deoarece conturile lor bancare nu mai funcționează sau au fost desființate.

Potrivit brokerilor maritimi din Londra si Singapore, din cauza acestor probleme, armatorii apelează la alte națiuni maritime, precum Filipine și România, oferindu-le navigatorilor o serie de avantaje, chiar și dublarea salariului în următoarele două luni.

Războiul din Ucraina a perturbat lanțurile de aprovizionare internaționale. Din cauza penuriei de forță de muncă, zeci de nave rămân blocate în porturile din întreaga lume, așteptând să fie descărcate. Tarifele de transport maritim sunt mai mult decât dublul nivelului atins în urmă cu un an, iar timpii de livrare către marii importatori din SUA și Europa s-au triplat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4422 secunde