Rețeaua de termoficare a Constanței cere să fie scoasă la pensie

437
2
Rețeaua de termoficare a Constanței cere să fie scoasă la pensie - reteauadetermoficare4-1491834317.jpg

Articole de la același autor

Ieri dimineață, mă aflam pe bulevardul 1 Decembrie 1918, vizavi de hipermarket-ul Kaufland, când m-am auzit strigat:

- Ziaristule, stai o clipă! Am ceva să-ți spun!

Am întors capul și, cu uimire, am constatat că, de pe fundul unei gropi proaspăt săpate de lucrătorii companiei Electrocentrale Constanța, mi se adresa conducta de distribuție a agentului termic. Biata de ea, era varză; scotea aburi printr-o sumedenie de pori.

- Ziaristule, te implor, scrie la gazetă că îmi cer pensionarea. Am fost în slujba orașului mai bine de 40 de ani și m-au ajuns bătrânețile. Sunt depășită fizic și moral. Nu mai rezist la presiune. Una, două, cedez. Bieții muncitori încearcă să mă cârpească, dar în zadar. Mă sudează într-un loc, pleznesc imediat într-altul. Uite, în decurs de numai o lună, pe tronsonul dintre șoseaua I.C. Brătianu și strada București am cedat în patru locuri. Echipa de reparații a înnebunit căutând găurile. Nu mai prididește cu săpatul, sudatul și astupatul gropilor. Ani de zile, cei de la Electrocentrale m-au cîrpit și s-au ales doar cu pagubele. Nu mai sunt în stare să transport agentul termic fără pierderi uriașe, iar reparațiile costă al naibii de scump. Mă sperie gândul că aceste costuri uriașe și inutile sunt suportate de populație și agenții economici beneficiari. Ei s-au speriat și mai tare decât mine. De aceea au început să se debranșeze. Ziaristule, dacă nu sunt înlocuită rapid cu o conductă mai tânără, pe mine mă mănâncă rugina, iar pe Electrocentrale Constanța, falimentul.

La despărțire, i-am promis bietei conducte că voi transmite mesajul. În timp ce mă îndreptam spre redacție, am văzut nori groși de aburi fierbinți ridicându-se spre cer și atunci am înțeles care este adevărata cauză a încălzirii globale și a topirii ghețarilor.

Comentează știrea

fani
11 aprilie 2017
conducte noi...

Solutia ar fi alta :zecile de Km de conducte sa fie lasate moarte si gata ingropate ,iar punctele termice sa fie transformate in mici centrale termice (cu jumatate din banii necesari inlocuirii tevilor ce-si cer pensionarea ,fara a mai vorbi de banii cheltuiti cu subventiile)..Dar ,exista un mare DAR ,pe cine va supara o asemenea rezolvare ?Au facut-o cei din occident imediat dupa razboi,iar noi fiind cu cca.100 de ani in urma lor ar mai fi de asteptat ceva zeci de ani .!

zoro
11 aprilie 2017
In atentia d-lui Popa

D-le Liviu Popa, va anunt oficial ca inca nu mi-am oprit caldura in casa, de la centrala pe gaze, desi dvs. ati facut-o, va preocupa in vreun fel transferul de caldura pe care continui sa-l fac catre peretii celor debransati ? Ca pana acum va preocupa ca pot beneficia de pe urma caldurii din peretii incalziti de Radet. Va multumesc pentru grija pe care o purtati, buzunarului dvs. Fara stima, fara respect, ca nu am pentru cine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6167 secunde