Reuniune de importanță majoră privind sistemul agro-alimentar al UE

87
Reuniune de importanță majoră privind sistemul agro-alimentar al UE - reuniunedeimportantamajoraprivin-1664191070.jpg

Articole de la același autor

În perioada 26 - 27 septembrie 2022, la Bruxelles se desfășoară reuniunea Consiliului European pentru Agricultură și Pescuit. România va fi reprezentată de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Principalele teme de discuție din cadrul reuniunii vizează securitatea alimentară și accesibilitatea prețurilor alimentelor, precum și gestionarea stocurilor de pește ale UE.

În contextul asigurării securității alimentare, țările UE coordonează acțiuni menite să sprijine populația să facă față creșterii prețurilor și să ofere ajutor persoanelor vulnerabile.

Oficialii europeni vor sublinia necesitatea ca statele UE să depună eforturi susținute în direcția unor sisteme alimentare durabile la nivel mondial, fapt ce va avea un impact pozitiv asupra rezilienței țărilor în fața crizelor precum cea actuală.

În cadrul dezbaterilor, vor fi menționate beneficiile politicii agricole comune pentru sprijinirea producției agroalimentare a UE și ajutorul oferit fermierilor, precum:

- plăți în avans pentru abordarea provocărilor legate de fluxul de numerar;

- derogări temporare de la unele cerințe ale politicii agricole comune;

- un cadru pentru situații de criză menit să ofere sprijin suplimentar.

Liderii statelor membre vor fi asigurați de faptul că țările UE nu sunt expuse riscului de penurie de alimente. În ciuda provocărilor generate de războiul din Ucraina și a schimbărilor climatice, sistemul alimentar al UE rămâne unul solid și fiabil.

De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene vor expune principala preocupare în UE referitoare la accesibilitatea prețurilor, în special în ceea ce privește grupurile cu venituri mici și vulnerabile, care sunt cele mai afectate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6595 secunde