„Doi tineri din Verona”, de la Constanţa, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău

141
„Doi tineri din Verona”, de la Constanţa, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău - xverona-1664191482.jpg

Articole de la același autor

Actorii Teatrului de Stat Constanţa (TSC) vor fi prezenţi marţi, 27 septembrie, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, la Reuniunea Teatrelor Naţionale, unde vor susține o reprezentație a spectacolului „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Ediţia de anul acesta se desfășoară în perioada 15-28 septembrie, sub genericul „Artiștii pentru pace, libertate, speranță”. Programul evenimentului include spectacole în sălile de teatru, audiții de spectacole radiofonice, lansări de carte, proiecții de film, expoziții de fotografie, ateliere și masterclass-uri, precum și evenimente on-line și discuții pe teme culturale în cadrul proiectului „MoldArte”.

Revenind la piesa pe care teatrul de la malul mării o va prezenta, acţiunea acesteia începe cu Valentin, care pleacă din Verona la Milano pentru a-şi desăvârşi educaţia „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubeşte pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înţelege pe Proteus şi nu crede în puterea iubirii, se îndrăgosteşte nebuneşte de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis şi el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlneşte pe iubita lui Valentin. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori şi experienţa celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul şi epoca în care este plasată acţiunea.

Din distribuţie fac parte: Andrei Bibire, Florin Aioane, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Maria Lupu, Ecaterina Elena Lupu-Prisacari, Cristiana Luca, Mihaela Velicu, Graţian Prisacariu, Theodor Șoptelea, Ştefan Mihai, Cătălin Ștefan Bucur, Alina Mantsu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roşu, Alexandru Bibere, Andrei Dermengiu, Alex Popa, Vlad Iulian, Diana Mititelu, Petre Stan, Liviu Lipan, Mihai-Cosmin Contelencu, Paul Bucur, Niculina Glința, Aurica Mangu, Constanța Pogonaru, Arina Cocoș, Erwin Șimșensohn.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8951 secunde