OMV anunță o descoperire epocală

Rezerve gigantice de petrol și gaze în Marea Neagră

803
1
Rezerve gigantice de petrol și gaze  în Marea Neagră - platfo1-1349102887.jpg

Articole de la același autor

Într-un articol din 2008, dedicat prospecțiunilor petroliere din zona Mării Negre, afirmam: "Chiar dacă evită să o spună cu voce tare, unii dintre inițiații în exploatarea petrolului din această parte a lumii vorbesc de zăcăminte comparabile cu cele din Marea Caspică. Diferența, spun ei, este aceea că acestea trebuie căutate la adâncimi mai mari, fapt ce presupune o nouă generație de instalații de foraj."

Saltul tehnologic așteptat a fost făcut. În februarie 2012, Grupul Petrom anunța că exploatarea rezervelor de gaze de mare adâncime, onshore și offshore, va fi impulsionată în acest an. El intenționa ca, împreună cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, să finalizeze, în 2012, forarea primei sonde de explorare de adâncime, din sectorul romanesc al Mării Negre, localizată în blocul Neptun.

Recent, într-un interviu acordat revistei de limbă germană "Manager", Gerhard Roiss - președintele OMV s-a referit la mărimea zăcămintelor din Marea Neagra, susținând că rezervele de gaze sunt "gigantice" în această zonă.

"În România vom vedea o creștere uriașă. În Marea Neagra am găsit o rezervă gigantică de petrol și gaze, o descoperire de importanță mondială" - a afirmat Roiss.

Șeful OMV se arată a fi preocupat de găsirea unei rute de transport pentru gazele recent descoperite și este de părere că gazoductul Nabucco ar putea fi utilizat nu doar pentru livrarea gazelor din Azerbaidjan spre Europa, ci și pentru cele extrase din Marea Neagră.

Roiss nu este îngrijorat de amânarea repetată a demarării construcției gazoductului deoarece livrarea gazului din Marea Neagră spre Europa ar putea începe abia din 2020 și nu are nici un rost să se decidă în grabă soarta Nabucco.

Zăcămintele din Marea Neagră dau o nouă valoare rafinăriilor și combinatelor petrochimice din România. În prezent, doar patru din cele zece rafinării existente mai sunt în exploatare.

Comentează știrea

Vali
2 octombrie 2012
Si ce daca ?

Avem si paduri care se fura,aur care se da de pomana, terenuri agricole degeaba,meseriasi buni dar saraci acu' vezi si gaze naturale fara sa fie nevoie de alea de sist si ce daca? Mai avem si mafie conducatoare care fura tot ce avem si vinde pe nimic, avem legi care protejeaza orice in afara de cetateanul onest si o populatie vesnic sclavizata. Si cu munti de diamante, romanii au viata de cacat, carecompensa a lasitatii si nepasarii.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Un alt Atlantis al Mării Negre
Pagina a fost generata in 0.5417 secunde