Rezervele valutare ale BNR au crescut la 25.920 milioane euro

583

Articole de la același autor

La finele lunii august 2008, rezervele valutare de la Banca Națională a României erau de 25.920 milioane euro, mai mari cu 682 milioane euro decât în luna iulie. Creșterea a fost rezultatul următoarelor operațiuni: intrări de 1.864 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaționale și altele; ieșiri de 1.182 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi aferente datoriei publice externe directe și garantate de stat, plăți către Comisia Europeană și altele.
Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, dar în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia a scăzut la 1.893 milioane euro, ceea ce face ca rezervele internaționale ale României (valute plus aur) să se situeze la 27.813 milioane euro.
Plățile scadente în luna septembrie 2008, în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei și Finanțelor, însumează 76,57 milioane euro, se arată în comunicatul de presă al BNR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7753 secunde