România, Bulgaria și Ungaria vor lansa programe comune, finanțate din fonduri europene

143
România, Bulgaria și Ungaria vor lansa programe comune, finanțate din fonduri europene - romaniabulgariasiungariavorlansa-1648993248.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 1 aprilie 2022, au fost transmise Comisiei Europene, spre aprobare, Programul Interreg VI-A România-Bulgaria și Programul Interreg VI-A România-Ungaria, elaborate pentru perioada de programare 2021-2027.

Programul Interreg VI-A România-Bulgaria are un buget total de aproximativ 207,5 milioane de euro și o arie eligibilă care acoperă șapte județe din România (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța) și opt districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra și Dobrich). Vor fi finanțate proiecte comune privind mobilitatea și conectivitatea, protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, educație, turism și cultură, precum și proiecte dezvoltate în conexiune cu traseul EuroVeloRoute 6. Contribuția Uniunii Europene este de 80% la proiectele finanțate prin program, diferența fiind asigurată din fonduri naționale.

Programul Interreg VI-A România-Ungaria are un buget total de 175,94 milioane de de euro. Din aria sa eligibilă fac parte județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș (din România), respectiv județele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés și Csongrád-Csanád (din Ungaria). Programul este destinat atât finanțării unor proiecte comune, cât și unor operațiuni de importanță strategică în domenii precum adaptarea la schimbări climatice și prevenirea riscului de dezastre, promovarea energiei regenerabile, asigurarea accesului la servicii de sănătate, consolidarea rolului culturii și turismului durabil, o mai bună guvernanță.

După aprobarea celor două programe de către Comisia Europeană, vor fi lansate apeluri de proiecte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.009 secunde