România, parte a înțelegerii pentru supravegherea bancară europeană

106
România, parte a înțelegerii pentru supravegherea bancară europeană - romaniaparteaintelegeriipentrusu-1674753310.jpg

Articole de la același autor

Banca Centrală Europeană (BCE) a încheiat un memorandum de înțelegere multilateral cu autoritățile naționale competente ale celor șase state membre ale UE care nu participă la supravegherea bancară europeană. Memorandumul va asigura un cadru prin intermediul căruia Cehia, Danemarca, Polonia, România, Suedia și Ungaria vor face schimb de informații și își vor coordona activitățile de supraveghere.


Acordul urmărește să intensifice, în continuare, cooperarea în materie de supraveghere la nivel european, pe fundamentul relațiilor de cooperare deja solide dintre BCE și autoritățile celor șase state..

Memorandumul asigură un cadru prin intermediul căruia statele membre vor face periodic schimb de informații cu privire la teme și aspecte din sfera supravegherii care vizează instituțiile transfrontaliere supravegheate, precum și la metodologii, abordări și priorități aferente acestui domeniu.


Totodată, memorandumul încurajează BCE și autoritățile statelor europene să se informeze reciproc cu privire la măsurile planificate care pot fi relevante pentru atribuțiile altei autorități, ceea ce va putea contribui la reducerea riscurilor de fragmentare pe piețele bancare europene în perioadele de criză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5148 secunde