România preia conducerea Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului

176
România preia conducerea Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului - plajaneptun25-1351181396.jpg
România o preluat, în urma candidaturii depuse de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), conducerea Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), transmite Mediafax.

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi la Campeche (Mexic), unde are loc în aceste zile a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT, se arată într-un comunicat MDRT.

Intenția de a candida pentru această funcție a fost anunțată la reuniunea Consiliului din luna iunie, în contextul în care România a deținut succesiv, în ultimii trei ani, funcțiile de membru, vicepreședinte și prim-vicepreședinte în cadrul acestui organism, potrivit instituției.

"Pe durata deținerii președinției, de comun acord cu ceilalți membri, vom stabili și vom dezvolta o serie de proiecte menite să contribuie la atingerea obiectivelor OMT. Ca români, va trebui să știm să profităm de această oportunitate și pentru a ne promova pe harta turistică mondială", a afirmat ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig.

România va exercita mandatul de președinte al Consiliului Executiv al OMT pe o perioadă de un an, până în toamna anului 2013.

Consiliul Executiv al OMT, format din 32 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizației în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale și asigură îndeplinirea activităților organizației.

OMT este agenția Națiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internațional a turismului responsabil, durabil și accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociați și peste 400 de membri afiliați din sectorul privat, educațional, asociativ și public. Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1439 secunde