"România trebuie să ia o decizie imediată privind Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă"

340

Articole recomandate

România trebuie să ia o decizie imediată în privința Memorandumului privind Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, a declarat ieri Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, la o conferință de specialitate.


"Nouă ne trebuie, pe de o parte, o decizie imediată privind Memorandumul asumat. Am pierdut zece ani. Nu mai e timp de pierdut pentru că iată avem convingerea că suntem în cadrul și pe direcția unei strategii și viziuni europene. Pe de altă parte, ne trebuie acceptate și promovate cu prioritate proiectele privind dezvoltarea sistemului național de transport, proiectul regional privind descărcarea acestei cantități de energie din zona Dobrogei, respectiv urgentarea proiectului Tarnița-Lăpustești. Avem prin acest proiect românesc posi-bilitatea să contribuim esențial la cele trei obiective: de securitate, siguranță și suportabilitate", a subliniat Iulian Iancu, citat de Agerpres.


În ceea ce privește energia nucleară, președin-tele comisiei parlamentare a afirmat că aceasta își are stabilit rolul în mixul energetic, la nivelul euro-pean, în noua strategie energetică însă, trebuie realizate investiții importante pentru cercetare, inovare și menținerea în siguranță a tehnologiei nucleare.


Iulian Iancu a menționat că există trei factori care avantajează energia nucleară, respectiv depen-dența crescută de materie primă energetică, care este în prezent la 56%, tehnologia existentă astăzi în Europa, ce o poziționează ca lider mondial și faptul că Uniunea Europeană consideră sectorul nuclear cel mai important factor în decarbonizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.521 secunde