Până la 31 ianuarie 2010,

Românii au depus peste 15.000 proiecte în valoare de 30 miliarde de euro

5319
Românii au depus peste 15.000 proiecte în valoare de 30 miliarde de euro - 1d6e90998c7b386c1879951be6b9b0e5.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul României, Emil Boc a condus marți ședința Comitetului interministerial pentru gestionarea fondurilor europene, în cadrul căreia s-a analizat activitatea instituțiilor implicate în procesul de accesare a banilor europeni.
Astfel, până la data de 31 ianuarie 2010, pentru cele șapte programe operaționale de accesare a fondurilor europene au fost depuse 15.312 proiecte în valoare 30,76 miliarde euro. Au fost aprobate 3.910 proiecte în valoare de 8,61 miliarde euro și au fost semnate 2.263 de contracte de finanțare, în valoare de 4,25 miliarde euro, din care fondurile UE reprezintă 3,4 miliarde euro. Doar în ianuarie 2010 s-au efectuat plăți către beneficiari de 36,61 milioane euro, potrivit datelor reprezentanților guvernului.
Premierul a dat asigurări că va efectua personal, în perioada următoare, analize cu privire la activitatea instituțiilor implicate. "Am stabilit foarte clar că toți cei care vor mai încerca să schimbe regulile de atribuire a contractelor pe fonduri europene în timpul procedurilor vor fi demiși și sancționați ca atare, pentru că am fost sesizați și de către patronate, și de către sindicate, și de către mediul de afaceri, în sens larg, cu faptul că de la depunerea cererii până la evaluare se schimbă regulile evaluării. Legea va fi singurul criteriu pe care-l vom avea în vedere în evaluarea proiectelor europene. Promit implicarea directă în rezolvarea acestor probleme pentru că e vorba de bani europeni. Vă asigur că voi lua măsuri drastice, inclusiv cu demiterea, acolo unde durata de timp este lungă de la depunere la evaluare și de la evaluare la semnarea contractului", a declarat Emil Boc după ședința de marți.
În plus, primul ministru a propus organizarea unei întâlniri cu reprezentanții firmelor care oferă consultanță pentru atragerea de fonduri europene, pentru a putea cunoaște problemele pe care le întâmpină aceștia în procesul de accesare a fondurilor europene, dar și pentru a simplifica procedurile de accesare a banilor de la UE.
"În maxim zece zile vom avea actul normativ pentru cofinanțarea, sau prefinanțarea pe baza mecanismelor garanțiilor guvernamentale a autorităților locale care au proiecte europene pentru a putea fi sprijinite în acest demers", a mai spus Emil Boc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5599 secunde