În cadrul videoconferinței de sâmbătă,

Prefecții, sfătuiți să stea departe de politicieni în perioada campaniei pentru prezidențiale

1163
Prefecții, sfătuiți să stea departe de politicieni în perioada campaniei pentru prezidențiale - 91906afbe4627f854c07693c7f4264cb.jpg
Reprezentanții Guvernului din toată țara au participat, sâmbătă, la o videoconferință prezidată de premierul în exercițiu, Emil Boc, eveniment în cadrul căruia au fost abordate subiecte precum asigurarea stocurilor de combustibil pentru iarnă, situația plăților din agricultură, dar și pregătirea și organizarea alegerilor prezidențiale.
În ceea ce privește alegerile pentru desemnarea șefului statului, primul ministru Boc a solicitat prefecților să se asigure că acestea se vor derula fără incidente. În același context, ministrul interimar al Administrației și Internelor, Vasile Blaga a pus în vedere autorităților locale să asigure resursele umane necesare pentru desfășurarea scrutinului prezidențial. "Rugămintea pe care o am este să încercați menținerea unui climat de normalitate în perioada următoare, pentru a elimina orice suspiciuni vehiculate, fapt care să dovedească în continuare echidistanța politică de care a dat dovadă în permanență Ministerul Internelor. De aceea, am și rugămintea să evitați, în această perioadă, întâlniri cu oameni politici. Să le faceți numai în exercitarea sarcinilor de serviciu", le-a recomandat Blaga prefecților.
Totodată, ministrul interimar al MAI a precizat că instituția pe care o coordonează va demara o campanie de informare a cetățenilor referitoare la pedepsele pentru votul multiplu. Acțiunea va consta în tipărirea de pliante, difuzarea de anunțuri pe posturile TV și de radio și, de asemenea, postarea de bannere pe paginile web.
Cât privește materialele indispensabile alegerilor prezidențiale, conform datelor centralizate de ministerul de resort, necesarul de buletine de vot estimat de Biroul Electoral Central (BEC) la data de 16 octombrie este de 21.963.409 buletine. În aceeași ordine de idei, numărul de timbre autocolante care vor fi necesare a fost stabilit la 18.162.757 de bucăți. Totodată, potrivit unui comunicat dat publicității de biroul de presă al Guvernului, pentru un număr total de 21.707 secții de votare vor fi confecționate 108.535 ștampile cu mențiunea "votat".
Din cele 21.707 secții de votare, 21.413 sunt secții de votare interne, numerotate prin ordin de către prefecți, din care 18.053 sunt delimitate de către primari, iar 3.360 sunt secții speciale, stabilite prin Hotărârea de Guvern 1.051/2009. Cele 294 de secții de votare externe sunt delimitate și numerotate prin ordin al ministrului Afacerilor Externe. De reținut este că în secțiile de votare speciale vor vota doar alegătorii care, în ziua scrutinului, se află în altă localitate decât cea de domiciliu.
Reamintim că în județul Constanța au fost stabilite, pentru scrutinul din 22 noiembrie, 515 secții de votare permanente și 72 speciale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6806 secunde