Rușii vin să verifice unitățile care vor să exporte carne în Federație

281
Rușii vin să verifice unitățile care vor să exporte carne în Federație - carne1349874538-1350897818.jpg

În urma întrevederii dintre Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Constantin, și omologul său din Federația Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc pe 10 octombrie, Rusia a început demersurile necesare în vederea deschiderii pieței de desfacere ruse pentru comercializarea produselor românești de origine animală, au anunțat reprezentanții MADR.


În acest sens, Serviciului Federal pentru Inspecția Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor) al Federației Ruse a anunțat că va da curs solicitării României de a trimite specialiști, începând cu data de 5 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, la unitățile românești de producție și procesare de carne, interesate să exporte pe piața rusă.


"Acest pas, pe care Federația Rusă îl face acum, este unul extrem de important pentru producătorii români. Vorbim de o piața nouă, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, și o piață care a fost inaccesibilă României de foarte mulți ani. De când am venit la minister, producătorii și procesatorii de produse din carne interesați m-au rugat să le înlesnesc comerțul cu produse de origine animală, pe piața din Rusia. În acest scop am avut o întrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat că în cel mai scurt timp posibil vor fi începute verificările la unitățile românești de producție și procesare de carne. În mai puțin de două săptămâni de la întâlnirea noastră am primit acest răspuns oficial ", a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 August 2012
Stire din Economie : Declin economic în zona euro
Pagina a fost generata in 1.6242 secunde