S-a mai făcut un pas pentru vestitul coridor IV Paneuropean Curtici - Constanța

279
S-a mai făcut un pas pentru vestitul coridor IV Paneuropean Curtici - Constanța - samaifacutunpaccoridorcurticicon-1392146833.jpg

Articole de la același autor

Pentru ca vestitul coridor IV Pan-european Berlin - Nurnberg - Praga - Budapesta - Constanța - Istanbul - Thessaloniki (cu traseul, pe teritoriul României: Curtici - Arad - Sighișoara - Brașov - București - Constanța) să se realizeze, este mare nevoie ca secțiunea Fetești - Constanța să fie reabilitată. 


Pentru ca aceste lucrări să se desfășoare în condiții optime, Ministerul Transporturilor mai vrea aproape 140 de metri pătrați de teren din domeniul public al comunei Mircea Vodă. Hotărârea de Guvern a fost deja publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor și este, până pe 20 februarie, în dezbatere publică. 
"Realizarea lucrărilor de reabilitare a liniei de cale ferată București - Constanța, secțiunea Fetești - Constanța, com-ponentă a ramurii nordice a coridorului IV Paneuropean, va conduce la creșterea vitezei tehnice a trenurilor de călători și marfă și la reducerea duratei de parcurs. De asemenea, confortul și siguranța circulației vor spori, cheltuielile de întreținere reducându-se", se precizează în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern. 
Iată ce se arată, mai exact, în această hotărâre: "Se aprobă darea în adminis-trarea Ministerului Transportului a unor terenuri în suprafață totală de 138 mp, trecute în domeniul public al statului prin Hotărârea Consiliului Local al comunei Mircea Vodă, în vederea realizării de către Compania Națională de Căi Ferate CFR - SA a obiectivului de interes național «Reabilitarea secțiunilor Fetești - Constanța de pe linia de cale ferată București - Constanța, România», în condițiile legii".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Trenul regal pornește la drum
Pagina a fost generata in 2.0113 secunde