Șase, au început controalele pe litoral!

593
Șase, au început controalele pe litoral! - saturncontrolopcteraseautoservir-1341416596.jpg

Conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus constituirea "Comandamentului Sezon Estival 2012", care va activa până pe 31 august.
Ieri, la sediul Prefecturii Constanța au fost puse la punct și ultimele detalii. Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Romeu Lazăr, până la începutul lui septembrie sunt detașați la Constanța inspectori sanitari - veterinari de la direcțiile sanitare din toată țara, serii de câte 20 de persoane care vor lua la pas litoralul timp de două săptămâni, fiecare. Aceștia sunt organizați în echipe de doi inspectori. În permanență zece dintre ei trebuie să aibă grijă ca în Mamaia turiștii să nu se confrunte cu surprize neplăcute, iar ceilalți zece își vor desfășura activitatea în sudul litoralului.
Verificările inspectorilor vor viza, în baza unui program tematic de control, magazinele alimentare, restaurantele, unitățile de tip fast-food, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii și alte unități de alimentație publică în care se prepară și se servesc alimente. Directorul executiv al DSVSA Constanța spune că inspectorii care ajung pe litoral verifică la rând toate unitățile și nu doar cele în cazul cărora vor exista reclamații.
"Creșterea rulajului de marfă al unităților din industria alimentară din aceste zone, în special al celor care prepară și furnizează alimente pentru persoanele aflate în orașele și stațiunile turistice, reprezintă un potențial risc pentru sănătatea umană", au subliniat reprezentanții ANSVSA.
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care agenții economici respectă normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare.
Echipele de inspectori din țară au rolul de a sprijini activitatea de verificare și control a personalului specializat din cadrul DSVSA Constanța, în orașele și stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre. Există și un număr de telefon, 0800-826787, unde pot fi sesizate neregulile pe care le observă turiștii, dar și constănțenii, în domeniul siguranței alimentelor.
"În această perioadă a concediilor, sigu-ranța alimentară a copiilor aflați în tabere sau a turiștilor aflați în vacanță pe litoral sau în stațiunile turistice este prioritară. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor veghea, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea și confortul cetățe-nilor", a precizat președintele ANSVSA, dr. Mihai Țurcanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1574 secunde