Schemă de ajutor de stat pentru industria alimentară

98
Schemă de ajutor de stat pentru industria alimentară - schemadeajutordestatpentruindust-1668951377.jpg

Articole de la același autor

Unitățile din industria alimentară care realizează produse de morărit, uleiuri și grăsimi, produse lactate și preparate pentru hrana animalelor de fermă vor fi sprijinite financiar. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede instituirea unei scheme de ajutor, prin care vor fi compensate parțial costurile legate de constituirea stocurilor de materie primă și a celor de transport, depozitare și procesare.


Va fi acordat un grant de maximum 500.000 de euro, condiționat de constituirea unuia dintre următoarele stocuri de materie primă pentru procesare: 14.280 tone de grâu, 14.280 tone de porumb, 9.615 tone de floarea-soarelui, 10.000 tone de lapte crud materie primă sau, pentru obținerea de furaje combinate, 15.600 tone de grâu, orz, porumb, soia sau rapiță.

Dacă stocurile constituite sunt mai mici decât cele prevăzute, nivelul grantului financiar se diminuează procentual, în mod corespunzător. Dacă stocurile constituite de beneficiar sunt mai mari decât cele prevăzute, se acordă nivelul maxim al grantului financiar.


Schema se aplică pe întreg teritoriul României, până la data de 30 iunie 2023, și se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat.

Resursele financiare totale necesare implementării schemei de ajutor de stat sunt de 985,74 milioane de lei (echivalentul a 200 milioane euro) și se asigură de la bugetul de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.502 secunde