Schema de despăgubiri pentru industria HORECA va fi lansată săptămâna viitoare

246
Schema de despăgubiri pentru industria HORECA va fi lansată săptămâna viitoare - schema-1624644412.jpg
ÔÇ×Mar╚Ťi, 29 iunie, lans─âm schema de desp─âgubire pentru industria HoReCaÔÇŁ, anun┼úul l-a f─âcut ministrul Economiei, Claudiu N─âsui pe pagina sa de Facebook.

Firmele vor primi desp─âgubire 20% din diferen╚Ťa ├«ntre cifra de afaceri din 2020 ╚Öi cea din 2019. Procedura de aplicare este simpl─â ╚Öi 100% online, a dat asigur─âri ministrul Energiei. De asemenea, birocra┼úia este redus─â la maxim, cei interesa┼úi au de depus un raport f─âcut de un expert contabil, care s─â certifice cifra de afaceri aferent─â codului CAEN ┼či autoriza╚Ťia de func╚Ťionare pentru 2019 ╚Öi 2020, dac─â acestea nu sunt emise de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului ╚Öi Turismului.

ÔÇ×Pentru prima dat─â ├«n istoria Rom├óniei, programul este f─âcut ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â fie imposibil de manipulat de c─âtre politicieni sau func╚Ťionari. Acesta este ╚Öi unul dintre motivele pentru care unii sunt sup─âra╚Ťi. Erau obi╚Önui╚Ťi s─â poat─â alege ei cine prime╚Öte ╚Öi cine nu prime╚Öte bani publici. Nu de alta, dar niciodat─â nu e buget suficient pentru to╚Ťi. ╚śi atunci intervin ÔÇ×criteriile de selec╚ŤieÔÇŁ. C├óteodat─â a fost ÔÇ×primul venit, primul servitÔÇŁ, alteori a fost un criteriu arbitrar. Stop. De data aceasta nu vom mai face a╚Öa. To╚Ťi cei care aplic─â ╚Öi sunt eligibili vor primi baniÔÇŁ, a precizat ministrul.

Claudiu N─âsui a explicat c─â, ├«n cazul ├«n care cererile dep─â┼česc bugetul maxim alocat, toat─â lumea va fi pl─âtit─â propor┼úional din acel buget maxim. ÔÇ×Nu mai conteaz─â c├ónd aplic─â o firm─â. Nu mai apare cine-╚Ötie-ce criteriu dubios de selec╚Ťie. Nu mai este nevoie s─â se ├«nghesuie nimeni ├«n primele ore ale perioadei de ├«nscriere. ╚śi nu mai trebuie nici s─â a╚Ötepte p├ón─â ├«n ultimul moment s─â afle o informa╚Ťie din sistem. Totul este deschis ╚Öi transparent, a╚Öa cum este normal s─â fieÔÇŁ, a mai spus ministrul.Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.801 secunde