Schimbări în declararea veniturilor salariale

466

Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța informează contribuabilii că potrivit O.G. nr.30/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, începând cu anul 2013 plătitorii de venituri nu mai au obligația completării și depunerii fișelor fiscale pentru veniturile salariale și asimilate salariilor aferente anului 2012.
Prin noul act normativ s-a stabilit obligativitatea plătitorilor de venituri din salarii de a elibera, la cererea contribuabilului, un document care nu este formular tipizat și care va cuprinde cel puțin informații privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat în cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat și reținut.
Totodată, începând cu 1 ianuarie 2012, s-a reglementat un singur termen de depunere pentru formularul 205 - Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, pe beneficiari de venit. Astfel, plătitorii de venituri cu regim de reținere la sursă a impozitului au obligația să completeze și să depună o declarație privind calcularea și reținerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv, a anului curent pentru anul expirat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5113 secunde