Ministerul Transporturilor a solicitat patru milioane de lei pentru deblocarea navelor de pe Dunăre

394
Ministerul Transporturilor a solicitat patru milioane de lei pentru deblocarea navelor de pe Dunăre - vapordunare-1316013768.jpg
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a solicitat astăzi alocarea a patru milioane de lei, prin Hotărâre de Guvern, pentru deblocarea celor 257 de nave aflate pe Dunăre și înlăturarea stării de risc determinată de scăderea cotelor fluviului.
Potrivit unui comunicat al Ministerului, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a analizat astăzi situația creată de scăderea cotelor fluviului Dunărea și au fost prezentate propuneri în vederea înlăturării stărilor de risc.
Secretarul general adjunct al MTI, Mircea Staicu, a prezentat situația creată ca urmare a scăderii debitelor Dunării, dar și pentru reluarea traficului.
În cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a decis constituirea la nivelul MTI a unei celule de criză din care să facă parte specialiști ai structurilor care au competențe în gestionarea situației create. De asemenea, s-a stabilit ca, în cel mai scurt timp, aspectele analizate la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să fie prezentate Guvernului României, potrivit comunicatului.
Specialiștii spun că Dunărea a atins cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani. Din cauza cotelor scăzute, 15 convoaie nu își pot continua călătoria spre destinație și sunt blocate în Porturile din Drobeta Turnu Severin și Calafat (km fl. 795). Și la Orșova sunt blocate două împingătoare.
"Cu această situație ne confruntăm de vineri, când în Portul din Severin au oprit patru convoaie, și iată că acum au ajuns la 11. Așteaptă să crească apa, lucru care nu se va întâmpla însă în următoarele două săptămâni. Foarte posibil vor descărca marfa la vagoane. Majoritatea au ca destinație Portul Constanța", a declarat Mihai Ghiba, șeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, după cum relatează Newsin.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4231 secunde