Și-a ucis fiica aruncând-o de pe podul de la Agigea, dar vrea în libertate!

1431
Și-a ucis fiica aruncând-o de pe podul de la Agigea, dar vrea în libertate! - 67e7200731896bbdee4f0ec1daadf7bb.jpg
// În prezent, ea se află încarcerată în Penitenciarul de la Poarta Albă, în executarea unei sentințe definitive de 18 ani de pușcărie

A fost condamnată la ani grei de închisoare pentru că și-a omorât fiica de doar câțiva anișori în urmă cu șase ani, iar acum vrea ca judecătorii să o lase liberă pentru a avea grijă de părinții ei, aceia pe care tot ea arunca (i)responsabilitatea gestului său în timpul procesului.
Este vorba de Mariana Mirela Dobre, acum în vârstă de 34 de ani, care, în anul 2005, a îngrozit anchetatorii constănțeni printr-o faptă oribilă. În noaptea de 19 spre 20 mai 2005, și-a luat fetița de doar trei ani și opt luni în brațe, a mers cu ea pe podul de la Agigea și i-a dat drumul în apa Canalului Dunăre - Marea Neagră. Micuța nu a avut nicio șansă…
Pe parcursul declarației date în fața judecătorilor constănțeni, femeia a povestit că în ziua res-pectivă s-a deplasat de mai multe ori pe ruta Agigea-Constanța cu intenția de a-și arunca fata de pe pod, dar traficul și oamenii prezenți în zonă la orele respective au împiedicat-o. Seara a mers iar pe podul rutier și după ce a stat o jumătate de oră, a auzit o voce care o îndemna să arunce fetița în apă. Între timp micuța se trezise, iar Mariana Dobre i-a dat drumul în apă. Nu a auzit niciun țipăt și nici nu a mai stat să vadă ceea ce se întâmplase cu copilul. Ulterior comiterii faptei, femeia s-a deplasat la locuința părinților și le-a spus acestora că fetița dispăruse.
În ceea ce privește motivul pentru care ar fi recurs la un asemenea gest, mama criminală susține că în ultima perioadă de timp avea probleme cu părinții din cauza copilului și nici nu găsise unde să locuiască. În cursul lui 2004, Mariana Dobre a mai dat naștere unui copil pe care l-a abandonat și care, ulterior, a fost internat într-un centru de plasament.

Condamnată la 18 ani de închisoare
Mariana Mirela Dobre a fost condamnată definitiv, în 2006, la 18 ani de închisoare. Inițial, ma-gistrații de la Tribunalul Constanța au emis sentința prin care era aruncată după gratii timp de 21 de ani. Judecătorii de la Curtea de Apel i-au redus sentința la 18 ani de pușcărie. Recursul procurorilor a fost respins de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin urmare, pedeapsa pe care a rămas să o execute individa acuzată de omor calificat a fost de 18 ani.
Ieri, la Tribunalul Constanța a avut loc un prim termen de judecată în dosarul în care aceasta solicită întreruprerea executării pedepsei. Tânăra le-a spus magistraților că motivul pentru care cere să fie pusă în libertate, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, îl constituie faptul că părinții ei sunt bolnavi și au nevoie de ajutorul ei.
Instanța de judecată a dispus efectuarea unei anchete sociale pentru a se constata dacă cele susținute de mama criminală sunt reale. Următorul termen de jude-cată a fost stabilit pentru data de 18 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Stire din Eveniment : Și-a ucis nevasta, iar apoi i-a dat foc
Pagina a fost generata in 1.7539 secunde