Sebastian Burduja: „La Cernavodă, se construieşte a treia instalaţie de detritiere din lume”

188
1
Sebastian Burduja: „La Cernavodă, se construieşte a treia instalaţie de detritiere din lume” - 1-1711024581.jpg

Articole de la același autor

România este respectată în sectorul nuclear, la nivel mondial, pentru tradiţia de excelenţă de la Cernavodă şi în cercetarea de vârf, şi este admirată pentru curajul asumării tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, a declarat, joi, 21 martie, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care, alături de preşedintele Klaus Iohannis, participă la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles.

„Începe Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles, cel mai important eveniment global la nivel înalt pentru sectorul nuclear. Este prima ediţie şi o zi istorică, în care şefi de state din întreaga lume se reunesc pentru a transmite un mesaj clar: lumea are nevoie de energie nucleară - energie sigură, la un preţ competitiv şi cu emisii zero”, a transmis Sebastian Burduja.

„În sectorul nuclear, la nivel mondial, România este respectată pentru tradiţia de excelenţă de la Cernavodă (Unităţile 1 şi 2) şi în cercetarea de vârf (reactorul ALFRED de generaţie IV). România este admirată pentru curajul asumării tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, fiind printre statele care au şansa să găzduiască energia viitorului. România îşi recapătă, treptat, ciclul nuclear integrat, inclusiv producţia de uraniu şi de apă grea, fiind capabilă să inoveze. La Cernavodă, se construieşte a treia instalaţie de detritiere din lume, iar tritiul este combustibil candidat pentru viitoarele reactoare bazate pe fuziune nucleară - energia viitorului”, a adăugat ministrul Energiei. 

Comentează știrea

tritiul, energia viitorului
21 martie

Care viitor ? Ala post nuclear dupa ciuperca, nu e pt. om. Pe alternativa, e si energia nuclear o optiune, poate si prin pret cu risc major pe siguranta !!! Ca mai reduci putin riscul, dar tot e risc crescut ! Energia viitorului, prin prisma novativului trebuie cu 0Zero risc si Nepoluanta [ soare, vant, etc ... ca poate se descopera alte combinatii foarte rentabil si economic ]

Pagina a fost generata in 1.0697 secunde