Service-urile auto amenință cu creșterea tarifelor de reparații din cauza taxelor mari

404
Service-urile auto amenință cu creșterea tarifelor de reparații din cauza taxelor mari - service-1321188962.jpg

Articole recomandate

Asociația Societăților de Service Auto Independent (ASSAI) susține că recenta majorare a taxelor percepute de stat pentru autorizarea anuală a atelierelor auto va conduce la disponibilizara a 15.000 de angajați și la scumpirea semnificativă a polițelor de asigurare auto RCA și CASCO, informează Mediafax.

"Efectele directe ale acestei măsuri aberante vor fi majorarea tarifelor de reparații, care va fi suportată de către șoferi, realizarea reparațiilor în service-uri clandestine, fără garanție, scumpirea semnificativă a polițelor de asigurare auto (RCA și CASCO), închiderea unui număr semnificativ de ateliere auto (peste 2000 de unități service) și creșterea cu cel puțin 15.000 de persoane a numărului de șomeri ", se arată într-o scrisoare deschisă trimisă de ASSAI Guvernului și Ministerului Transporturilor.

De la 1 octombrie a intrat în vigoare o decizie a Registrului Auto Român (RAR) conform căreia atelierele auto vor plăti taxele anuale de autorizare în funcție de numărul lucrărilor prestate și al mărcilor reprezentate, pentru fiecare în parte. Anterior acestei măsuri, proprietarii de service auto plăteau o taxă unitară anuală de autorizare de aproximativ 1.000 de lei. Noile taxe constau în câte 90 lei pentru maximum trei activități de service prestate, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentară, precum și 500 lei pentru fiecare marcă pe care o reprezintă.

Reprezentanții ASSAI spun că au fost "stupefiați" de decizia RAR de a majora taxele de autorizare în plină criză economică, acestea fiind acum de 10-20 de ori mai mari. "Dacă până în luna octombrie 2011 un service auto achita aproximativ 1.000 de lei pe an pentru autorizare, acum este obligat să achite pentru aceeași autorizare taxe ce variază între 11.000 de lei și peste 20.000 de lei, în funcție de numărul de mărci auto pentru care solicită autorizarea", susține asociația. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Benzina se va scumpi masiv
Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina și motorina se scumpesc!
Pagina a fost generata in 1.6887 secunde