Sesiune de înscriere a producătorilor în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, în perioada 1 - 18 august

928
Sesiune de înscriere a producătorilor în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, în perioada 1 - 18 august - 1-1690706917.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) organizează, în perioada 1 - 18 august 2023, o sesiune de înscriere a producătorilor în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

„Administraţia Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, în perioada 1 august - 18 august 2023”, se arată într-un comunicat de presă transmis de administraţie.

Condiţiile de participare în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, precum şi documentele pe care trebuie să le depună solicitanţii producători/dealeri pot fi găsite în ghidurile de finanţare ale celor două programe, aprobate prin Ordinele nr. 784 şi 783/22 martie 2023, publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (afm.ro), la secţiunile aferente programelor.

Listele producătorilor validaţi în cadrul celor două programe vor fi publicate pe site-ul AFM.

XXX

Luni, 31 iulie, începe şi Programul Rabla Local 2023, prin intermediul căruia românii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei. Singura condiţie este că, timp de trei ani de la obţinerea banilor, beneficiarul programului nu va putea cumpăra o maşină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.

În cadrul programului Rabla Local, ministerul Mediului va suporta 80% din buget, prin Fondul de Mediu, iar 20% va fi suportat de către autoritatea publică locală. Rabla Local se va desfăşura doar prin autorităţile publice locale care decid să participe la program. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4293 secunde