Sfaturi pentru folosirea eficientă și sigură a banilor în vacanță

198
Peste 2 milioane de români și-au propus să plece în această vară în concediu, litoralul românesc fiind una dintre primele destinații alese. Pentru cei care au decis să își petreacă concediul în străinătate, Bulgaria, Turcia și Grecia se număra printre țările alese ca destinație de vacanță, sunt de părere reprezentanții BCR. Pentru ei, dar și pentru cei care poate lasă concediul pentru anul viitor, BCR a pregătit zece sfaturi pentru folosirea eficientă și sigură a banilor în vacanță.

1. Folosiți cardul pentru plăti la comercianți. Comisionul este zero, este cea mai simplă și sigură metodă de plată și, în plus, evitați riscul de a pierde numerarul.

2. Dacă aveți nevoie de numerar, folosiți bancomatele propriei bănci.

3. Când ridicați bani de la ATM, sau când plătiți cu cardul, acoperiți tastatură când introduceți codul PIN.

4. Aveți nevoi de bani schimbați? Utilizați retragerea de bani de la ATM-urile băncilor în locul caselor de schimb valutar obscure sau schimbați bani doar la bănci. Comisioanele ascunse pot să aducă pierderi mult mai mari decât diferența de curs.

5. (în cazul BCR) Bucurați-vă de plata în până la 24 rate egale cu dobândă 0% prin utilizarea cârdurilor de credit în rețeaua de comercianți parteneri la plata în rate, pentru a va plăti vacanța sau cumpărăturile pentru concediu.

6. Folosiți cardurile de credit pentru a plăti la comercianți cumpărăturile de vacanță beneficiind de perioada de grație. Astfel, nu trebuie să va reduceți bugetul de vacanță.

7. Profitați de bonusarea plăților cu cardurile pentru plățile direct la comercianți. Majoritatea băncilor oferă puncte de loialitate pentru fiecare leu cheltuit cu cardul bancar.

8. Urmăriți extrasele de cont, de oriunde din lume, cu ajutorul Canalelor Alternative (internet și phone banking) pentru a avea o mai bună evidența a banilor cheltuiți și a evita surprizele neplăcute.

9. Interesați-vă înainte să plecați în vacanță care sunt plafoanele zilnice de retragere numerar ale băncii cu care lucrați. Dacă le considerați prea mici, faceți o cerere la consilierul personal pentru mărirea lor.

10. Asigurați-vă înainte să plecați că știți unde să sunați în caz că aveți probleme cu cardul: l-ați pierdut, vă este furat, se blochează, aveți nelămuriri legate de sumele cheltuite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Iulie 2012
Stire din Economie : Nou minim istoric pentru leu
Pagina a fost generata in 1.4883 secunde