Sigla ecologică a UE este obligatorie de la 1 iulie 2012

294
Sigla ecologică a UE este obligatorie de la 1 iulie 2012 - siglaecologica-1340982891.jpg
Perioada de tranziție de doi ani acordată sectorului alimentelor ecologice pentru a se conforma noilor norme ale UE în materie de etichetare se apropie de sfârșit. Începând cu 1 iulie 2012, prezența siglei ecologice a UE va fi obligatorie pe toate alimentele ecologice preambalate produse în statele membre ale UE care respectă standardele în domeniu. Sigla va rămâne opțională pentru produsele ecologice neambalate și pentru cele de import. Va fi permisă în continuare prezența altor sigle private, regionale sau naționale alături de eticheta UE.
Sigla ecologică a UE - "Euro-frunza" - a fost introdusă la 1 iulie 2010, dar, pentru a da agenților economici posibilitatea de a se adapta la noile norme și pentru a permite epuizarea stocului de ambalaje existente, evitând astfel risipa, a fost acordată o perioadă de tranziție de doi ani înainte ca sigla să devină obligatorie pentru toate produsele. În câmpul vizual al siglei ar trebui să figureze, de asemenea, numărul de cod al organismului de control și locul de producție al materiilor prime agricole. Un recent raport Eurobarometru având ca subiect "Atitudinea europenilor față de securitatea alimentară, calitatea alimentelor și mediul rural", a cărui publicare este iminentă, include date privind sigla ecologică a UE și dezvăluie informația încurajatoare că, de la lansarea sa în iulie 2010, sigla a dobândit deja recunoașterea unui sfert (24 %) dintre cetățenii UE.
"Avem speranța că noua siglă va continua să se transforme într-un simbol larg recunoscut al producției alimentare ecologice în întreaga UE, oferindu-le consumatorilor garanția că bunurile sunt produse în concordanță cu standardele stricte ale UE privind agricultura ecologică", a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5253 secunde