Investiție de 170 milioane de lei la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

881

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial "Transport" și Societatea Națională "Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța SA" au semnat ieri contractul de finanțare pentru proiectul "Reabilitare platforme de staționare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, județ Constanța".
Mai exact, obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea platformelor de staționare aeronave și a bretelelor de acces la pista de aterizare - decolare din incinta aeroportului, pe o suprafață totală de 155.253,68 metri pătrați.
Potrivit managerului de proiect, Tiberiu Dragomir, principalele lucrări ce se vor derula vizează reabilitarea platformei de aeronave medii, a platformei de aeronave grele, a căilor de rulare Alfa și Bravo, inclusiv zona aferentă căii de rulare H și G, refacerea sistemului de iluminat balizaj, reabilitarea rețelei de canalizare pluvială și refacerea marcajelor și inscripționărilor.
Proiectul are o valoare totală de 170.392.145 lei, din care aproape 76.500.00 lei constituie finanțare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat.
Lucrările demarează la începutul lui 2013 și se preconizează vă vor fi finalizate în martie 2014, perioada de garanție fiind între octombrie 2013 și aprilie 2016.
Reprezentanții aeroportului au subliniat că realizarea lucrărilor va duce la mărirea siguranței traficului aerian și la creșterea capacității de deservire. De altfel, se dorește ca numărul operatorilor aerieni să crească, la fel ca și numărul destinațiilor. Directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Constantin Teodorescu, a precizat că deja au avut loc tratative cu mai mulți operatori aerieni, însă deocamdată acestea nu s-au finalizat cu contracte de operare.
Foarte important, după implementarea acestui proiect apele contaminate cu lichid degivrant de pe platforma de staționare aeronave vor fi colectate în bazine speciale și preluate de societăți specializate spre a fi tratate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2894 secunde