Sindicatele solicită un salariu minim de 705 lei, pentru bugetari

226
Relațiile dintre guvern și sindicate sunt din nou încordate. Mărul discordiei îl reprezintă salariul minim pe economie. În sistemul bugetar, tensiunile sunt dublate de inconsecvența Executivului, care nu respectă nici ceea ce a negociat cu sindicatele, nici propriile legi și hotărâri.
Printr-un comunicat de presă, Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" îi cere guvernului următoarele:
- majorarea salariului minim al bugetarilor la 705 lei, începând din 2011 (în loc de 640 de lei cum dorește Executivul);
- un raport maxim de 1 la 12 între cel mai mic și cel mai mare salariu din grilă (în loc de 1 la 15 cum propune Executivul);
- utilizarea ca bază de calcul pentru anul 2011 a salariilor din decembrie 2009, și nu a salariilor din iulie 2010 micșorate cu 25%, "deoarece reducerea aplicată începând cu luna iulie 2010 are, conform Constituției și deciziei Curții Constituționale, un caracter temporar și trebuie aplicată numai pentru anul în curs".
"Cartel Alfa" avertizează că "pregătește acțiuni de protest care vor include manifestații de stradă de lungă durată și greve", dacă guvernul nu dă curs acestor revendicări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7885 secunde