Soluția găsită pentru creșterea salariilor bugetarilor: ANAF să strângă mai mulți bani din taxe

291
1
Soluția găsită  pentru creșterea salariilor bugetarilor: ANAF să strângă mai mulți bani din taxe - fondanaf-1440327891.jpg
Febra creșterilor salariale în domeniul bugetar a cuprins întreg spectru public al angajaților la stat. Medici, profesori, militari, funcționari publici, toți rostogolesc în fața guvernanților procente serioase pentru creșterea salariilor. Însă această cursă a majorărilor salariale nu poate fi sustenabilă, anunță Sindicatul Național al Funcționarilor Publici fără găsirea surselor de finanțare în bugetul de stat. "Zilnic, o categorie profesională bugetară anunță prin sindicatul de ramură și ministrul care îi păstorește, în tandem, intenții de majorări salariale. Toată mass-media e plină cu dezbateri pe aceste false teme, dar sunt mult prea puține persoanele care ridică serios spre dezbatere publică modalitățile prin care pot fi sustenabile aceste măsuri, măsuri care de altfel ar bucura pe toată lumea", atrage atenția conducerea SNFP. În opinia acestora, există trei modalități prin care s-ar putea realiza o salarizare corectă a tuturor bugetarilor:

1 - măriri de taxe și impozite;

2 - împrumuturi pe plan extern sau intern;

3 - creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor la bugetul de stat.

"Din cele trei, aceasta din urmă consi-derăm că ar trebui luată în discuție mai în serios, ca fiind cea mai importantă și cea mai ușor de suportat în ansamblul ei de către întreaga populație a țării. Dar cum să se înfăptuiască acest lucru? Chiar dacă încă nu sunt luați în seamă, o spun destul de mulți, în principal cei ce lucrează în fiscul românesc, o susținem necondiționat și vrem să ajutăm și noi, reprezentanții angajaților: «Finanțați domnilor guvernanți (actuali sau viitori) sistemul, instituția Fiscului!» și veți vedea rezultate. Veniți cu strategii multianuale clare, asumate, lăsați improvizațiile și lucrurile făcute pe jumătate, uitați vorba "merge și așa". Nu îi mai umiliți pe angajați cerându-le să se descurce, numai bani la buget să aducă, renunțați la a-i teroriza psihic cu ame-nințări voalate privind posibile reorganizări ce pot avea efect asupra locurilor de muncă... Ei nu cer salarii nesimțite... ei cer condiții decente și cer să nu mai finanțeze din propriile salarii activitatea instituției. Faceți acest lucru și veți avea bani și pentru medici, și pentru profesori, armată și toți ceilalți care sunt plătiți de la buget. Cea mai sustenabilă măsură este, așadar, îmbunătățirea colectării taxelor și impozitelor, prin finanțarea activității ANAF", spun liderii Sindicatul Național al Funcționarilor Publici. 

Comentează știrea

ismail/ brussel
24 august 2015
coltul raiului diaspora.

Dupa mine e o mizerie ! Toate persoanele juridice si fizice care au firme mici si mijloci si chiar mari vor pune stop cand nu vor mai avea bani anca de platit la fisc sume uriase. Pai e ideie buna ca parlamentul sa cade si an guvern si 2 partide retrase cu singuranta ar fi mai multi bani pentru bugetari .retras social si reducere din jandarmerie .noii fabrici si investire an romania fara bani europeni .cu singuranta ue ne aplauda .dar va garantez ca romania va intra an a doua revolutie jos coruptia pentru ca guvernul romaniei a introdus anaful impunerea taxelor contruoale mai multe amenzi usturatuoare .cetatenii din rand muncitorii cu angajatori vor da startul revolutiei jos coruptia suntem o tara corupta de fostii comunisti si securisti an continuoare !!! Pentru un trai mai bun dupa mine romania an 2 ani va avea o populatie 9 miilioane si anume emigrarea ai complementara sti engleza sau franceza fonduriile europene si statul unde te integrezi investeste an tine .belgia olanda germania anglia .asa ca nu mai e de stat an meibi romania .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0586 secunde