Sondaj: munca de acasă a generat economii financiare considerabile pentru 49% dintre români

178
Sondaj: munca de acasă a generat economii financiare considerabile pentru 49% dintre români - dd-1586511325.jpg

Articole recomandate

Aproape jumătate dintre românii care muncesc de acasă (49%) susțin că regimul de telemuncă a condus la economii financiare considerabile, iar pentru 80% dintre cetățeni eliminarea timpului pierdut în trafic către birou reprezintă un aspect apreciat, reiese dintr-un sondaj realizat de către o companie de consultanță imobiliară, transmite Agerpres.

Conform cercetării Cushman & Wakefield Echinox, alte avantaje ale muncii de la domiciliu sunt: îmbunătățirea echilibrului între activitatea personală și cea profesională (43%), mai multă libertate în gestionarea programului de lucru (40%) și timpul suplimentar de odihnă (33%).

Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj îl reprezintă lipsa socializării directe cu colegii (74% dintre respondenți), urmat de dificultățile în separarea timpului dedicat activității profesionale de cel personal (44%), lipsa unui spațiu adecvat pentru desfășurarea activității (33%) și capacitatea mai scăzută de concentrare, ca urmare a factorilor disturbatori din locuință (33%). De asemenea, alte dificultăți fac referire la gestionarea relației cu clienții și colaboratorii (29%), problemele tehnice (26%) și lipsa feedback-ului direct cu privire la activitatea prestată (24%).

Pe fondul acestor rezultate, datele centralizate evidențiază faptul că există un oarecare echilibru în ceea ce privește descrierea generală a experienței lucrului de acasă. Astfel, 38% dintre respondenți caracterizează perioada de activitate de acasă drept foarte bună sau excelentă, 34% consideră această experiență ca fiind bună, în timp ce pentru 28% dintre aceștia perioada este nesatisfăcătoare sau chiar frustrantă.

Totodată, opțiunea de a lucra exclusiv de acasă după terminarea perioadei de restricționare a activității este preferată de doar 3% dintre respondenți, cei mai mulți optând pentru un program flexibil în care să lucreze patru zile de la birou și o zi de acasă (39% dintre respondenți) sau trei zile la birou și două de acasă (27%). În medie, angajații intervievați ar opta, dacă ar avea posibilitatea, să lucreze 3,4 zile de la birou și 1,6 zile de acasă, relevă cercetarea de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2459 secunde