PERCHEZIȚII la braconieri, în județul Constanța

368
Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au desfășurat, în noaptea de 8/9 aprilie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Astfel, patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 37 de ani, au fost surprinse în flagrant delict în timp ce pescuiau, în mod ilegal, pe o baltă de pe raza comunei Aliman, satul Dunăreni, din județul Constanța.

Ulterior, în dimineața zilei de 9 aprilie a.c., polițiștii de la transporturi au efectuat 5 percheziții, pe raza localității Dunăreni, atât la domiciliile bărbaților surprinși în flagrant, cât și ale unor persoane bănuite că ar fi săvârșit fapte similare.

În urma activităților, au fost ridicate în vederea confiscării peste 270 de kilograme de pește din speciile somn, fitofag, crap și caras, o barcă, 2.6 kilograme de icre, 15 setci în lungime totală de aproximativ 950 de metri, 26 de vintire, 2 motoare de barcă, precum și alte unelte folosite la pescuit.

Cantitatea de pește, în valoare de 15.000 lei, a fost predată persoanei vatămate. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 48.000 lei. În cauză, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și braconaj piscicol.

Totodată, trei bărbați au fost sancționați contraventional, conform Ordonanței Militare 3/2020, cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde