Specialiștii estimează recolte record în agricultura constănțeană

278
O delegație din partea Mi-nisterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în frunte cu ministrul secretar de stat Gheorghe Albu a desfășurat o deplasare în județul Constanța pentru a verifica stadiul lucrărilor în câmp și a identifica problemele cu care se confruntă fermierii constănțeni în actuala campanie agricolă.
Pe ordinea de zi a vizitei s-au aflat analizarea stării de vegetație a culturilor însămânțate în toamna anului trecut și în primăvara acestui an, a modului în care au fost folosite bonurile valorice pentru însămânțările din toamna anului 2007 și a modului în care s-a desfășurat campania agricolă de primăvară în județ.
"Culturile în câmp arată neașteptat de bine, în ciuda faptului că anul 2007 a fost unul de excepție. Din experiența anilor anteriori, eu cred că, în 2008, producția la grâu va fi de peste 4.000 de kilograme la hectar, în condițiile în care anul trecut producția medie a fost de 2.000 de kilograme la hectar. Factorii care ne vor ajuta să obținem toate aceste rezultate sunt precipitațiile consistente care au căzut în primăvară, semințele de calitate folosite la însămânțări și îngrășămintele utilizate. Județul Constanța are cea mai mare suprafață fertilizată din România, ceea ce trebuie apreciat, mai ales în condițiile în care fermierii au fost obligați să găsească resurse după ce anul trecut aproximativ 80% din suprafața agricolă a fost declarată calamitată", a declarat Gheorghe Albu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7599 secunde