Statul nu va putea mări numărul obligațiilor fiscale ale IMM-urilor

80

Articole de la același autor

Potrivit proiectului de modificare a Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, în viitor, inițiatorii de acte normative cu impact asupra IMM-urilor vor trebui să respecte următoarele principii:

- să gândească mai întâi la scară mică (adică să se transpună în pielea micilor întreprinzători privați, care se vor confrunta cu respectivele măsuri legislative);

- principiul numărului constant de impuneri fiscale (introducerea unui impozit sau taxe noi să fie simultană cu eliminarea uneia existente);

- evaluarea impactului proiectelor de acte normative să se facă prin aplicarea "testului IMM", care să conducă la identificarea corecțiilor necesare.

În acest scop, va fi înființat un grup consultativ care va aplica "testul IMM" și care va emite un aviz privind oportunitatea măsurilor ce urmează a fi adoptate.

Guvernul și autoritățile publice vor avea obligația inițierii și organizării educației în domeniul antrepre-norial, prin: parteneriat public-privat, programe speciale, cursuri, acțiuni de cunoaștere și promovare, de stimulare a comportamentului etic și a responsabilității în afaceri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii noiembrie
Pagina a fost generata in 0.5116 secunde