Statul va relua privatizarea Cupru Min după o discuție între conducerea Ministerului Economiei și o delegație a Roman Copper

225
Statul va relua privatizarea Cupru Min după o discuție între conducerea Ministerului Economiei și o delegație a Roman Copper - cuprumin-1334678480.jpg
Reprezentanții firmei canadiene Roman Cooper, care a câștigat în martie licitația de privatizare a Cupru Min Abrud, s-au întâlnit cu conducerea OPSPI și a MECMA, însă Guvernul a decis să reia procedura de vânzare a Cupru Min, în conformitate cu legislația.
"Astăzi, 17 februarie, a avut loc o întâlnire la sediul Oficiul Participațeie Statului și Privatizării în Insdustrie (OPSPI) între reprezentanții companiei Roman Copper si cei ai Ministerului Economiei și ai Oficiului. Întâlnirea a avut loc la solicitarea publică a companiei Roman Copper, făcută Guvernului în cursul săptămânii trecute. Ministerul Economiei, prin OPSPI, va continua procedura de privatizare a societății Cupru Min, conform legislatiei in vigoare", se arată într-un comunicat al ministerului.

Roman Copper a câștigat în 26 martie licitația organizată de OPSPI pentru preluarea pachetului integral de acțiuni al Cupru Min, la prețul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste prețul de pornire a licitației, de 57,3 milioane euro.

"Conducerea Cupru Min a început demersurile pentru obținerea autorizației de mediu și continuarea activității, pe termen scurt obiectivul principal al Ministerului Economiei fiind asigurarea locurilor de munca la Roșia Poieni", se mai arată în comunicat.

Surse participante la discuție au declarat pentru MEDIAFAX că Guvernul va relua procedurile pentru privatizarea Cupru Min. Din delegația Roman Copper au făcut parte 17 persoane, inclusiv avocați de la trei case de avocatură, au menționat sursele.

Conducerea Roman Copper a anunțat în urmă cu o săptămână că dorește să se întâlnească cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu și ministrul Economiei pentru clarificarea neînțelegerilor apărute în negocierile de preluare a Cupru Min.

Ministerul Economiei a anunțat în 7 aprilie că negocierile cu Roman Copper s-au încheiat irevocabil, întrucât firma canadiană a respins condițiile cerute de partea română.

Firma canadiană a avut termen de zece zile pentru a semna contractul de cumpărare a Cupru Min, dar întrucât nu a acceptat condițiile impuse de partea română, acordul nu a mai fost încheiat.

Condițiile cerute de MECMA erau ca firma canadiană să constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investițiilor de mediu, să plătească suma pentru acțiuni, de 200,7 milioane euro, în termen de 30 zile de la obținerea avizului Consiliului Concurenței și autorizației integrate de mediu-ambele fiind condiții suspensive în contract. De asemenea, partea română a cerut publicarea imediată a contactului de privatizare.

Cupru Min deține exploatarea Roșia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.939 secunde