Ce "leac" se pregătește pentru șoferii indisciplinați de la Constanța

2552
3
Ce

Senatul a adoptat tacit, în cursul săptămânii trecute, o inițiativă legislativă care prevede ca vehiculele parcate neregulamentar să fie ridicate și depozitate în locuri special amenajate doar dacă reprezintă un obstacol pentru circulație, opturează traficul rutier sau accesul în instituțiile publice.

În proiectul cu pricina se arată că ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate nu trebuie să reprezinte decât "o măsură excepțională", luată în cazul vehiculelor parcate într-o asemenea manieră încât să constituie un obstacol pentru circulație, să optureze traficul rutier sau accesul în instituțiile publice.
Potrivit inițiativei legislative, parcarea neregulamentară în altă situație ar urma să fie sancționată doar cu amendă. Prin urmare, proiectul de lege se vrea a fi unul mai permisiv față de cel existent, iar în orașele supraaglomerate și în care locurile de parcare lipsesc cu desăvârșire șoferii să poată scăpa mai ieftin, adică doar cu o amendă, nu însă și cu ridicarea mașinii și recuperarea ei, care, de regulă, "ustură" tare la buzunare.
În expunerea de motive, autorii proiectului arată că ridicarea mașinilor a devenit o reală problemă la nivel național și că zilnic sunt ridicate mii de mașini pentru parcare neregulamentară, în condițiile în care nu există suficiente locuri de parcare.
Inițiatorii mai propun ca sumele încasate ca urmare a ridicării și depozitării vehiculelor să constituie venituri la bugetele locale și să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare și pentru achiziționarea de utilaje speciale pentru ridicarea și depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar.

Efecte benefice pentru Constanța: disciplinarea șoferilor
O altă prevedere stabilește că solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport și depozitare de către firme private este interzisă.
În propunerea legislativă se mai prevede ca, în cazul în care, deși parcat într-un spațiu public amenajat, vehiculul staționează o perioadă mai mare de șapte zile calendaristice, fără a fi mișcat, acest spațiu să fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat și depozitat.
Inițiativa legislativă, care a fost adoptată de Senat în varianta propusă de inițiatori, va fi transmisă Camerei Deputaților, care este decizională.
Reprezentanți ai Poliției constănțene ne-au declarat că inițiativa legislativă este una binevenită, mai ales că astfel administrația locală ar fi obligată să se implice în ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Dacă la Constanța criza locurilor de parcare nu este atât de acută ca la București, indisciplina șoferilor și aglomerația pe șosele, mai ales pe timpul verii, compensează și reduc astfel avantajul pe care l-ar avea orașul nostru la acest capitol. Prin urmare, efectele unui astfel de act normativ ar fi benefice și pentru Constanța, spun polițiștii, pentru că astfel am puncta la capitolul disciplină în trafic, și am scăpa de ambuteiajele create din cauză că unii conducători auto uită că nu sunt singuri pe șosele și că trebuie să respecte, ad literam, reglementările în vigoare ale Codului Rutier.



Comentează știrea

kid
18 aprilie 2012
Politistii hoti acorda liber ..la furat

In atentiaAPC, SRI ,POLITIA TRANSPORTURI POLITIA DE FRONTIERA,POLITIA ROMANA De ani de zile bunurile proprietate publica si vagoanele CFR sint devalizate de infractori fara nicio interventie din partea autoritatilor ori sub obladuirea lor. Astfel pe 11 aprilie aproximativ orele 4 a fost observat la furat un infractor Dragos, fost muncitor CFR, identificat de politisti, care cu o bara de metal lovea in vagoane incercand in vazul lumii sa dezmembreze componente de fier din vagoanele de pe sirul exterior aflat chiar langa gardul portului. Profitand de larma muncitorilor in greva de la APC inculpatul a lovit componentele vagonului in zona despartitoare facand probabil de mai mult timp aceste infractiuni in forma continuata Fiind vazut infractorul desi beat a luat brusc masina si a incercat sa dea peste persoana care l-a surprins in flagrant, proferand injurii de parca ar fi fost scapat dintr-un spital de psihiatrie Politistii din port sesizati s-au indreptat catre locul evenimentului si l-au gasit si identificat pe infractor si incredibil nu numai ca nu l-au luat la sectie si nu i-au intocmit dosar penal pentru distrugere proprietate publica si furt , pentru tentativa de lovire si violente, pentru tulburarea linistii publice ci socant ! l-au acoperit si si-au cerut scuze in numele lui, au zis ca-l vor sanctiona si dupa 5 minute acesta era liber.. la furat. Sesizati la randul lor bodyguarzii de la poarta 1 (2) cu echipa mobila – alti 2 agenti de paza, langa care se petrecusera toate acestea in timp ce echipa "mobila" se "odihnea" la poarta n-au luat absolut nicio masura desi infractorul si-a facut aparitia chiar la poarta. Politia de frontiera a fost sesizata de asemenea iar unul din cei 2 agenti de politie sesizati l-a "invitat" pe infractor in biroul politiei pentru "cercetari" cu rezultatul probabil zero. Politia municipiului a declarat prin agentul de serviciu ca nu este in competenta sa evenimentul, fiind un caz al politiei rutiere. Dupa ce toate aceste organe ale statului "si-au facut datoria " zgomotele metalice la vagoane ..continuau.

Bill
19 aprilie 2012
Halal articol

Greu de priceput care este legatura dintre titlul articolului si continut! Ma intreb unde ai invatat verbul "a optura" si poate ne explici si ce inseamna?!

masina cu soldati
21 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4348 secunde