Sute de milioane de euro disponibile pentru investiții în mediul rural

239
Sute de milioane de euro disponibile pentru investiții în mediul rural - untitled-1346670292.jpg
Începând de astăzi, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) primește cereri de finanțare pentru proiectele de împăduriri, investiții non-agricole în mediul rural, dar și pentru irigații și lucrări de îmbunătățiri funciare.

Astfel, în perioada 3 - 28 septembrie 2012 constănțenii interesați de împădurirea terenurilor agricole au la dispoziție aproape 132 milioane de euro prin măsura 221 - "Prima împădurire a terenurilor agricole".

Implementarea măsurii 221 are ca scop îmbunătățirea condițiilor de mediu în spațiul rural prin folosirea și gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire. Concret, cu sprijinul acestei măsuri se poate finanța realizarea de perdele forestiere sau plantații de arboret.

Tot în perioada 3 - 28 septembrie 2012 se pot depune la APDRP cereri de finanțare pentru investiții în mediul rural prin măsura 312 - "Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi" .

Fondurile totale disponibile, în cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor pentru măsura 312, sunt de aproape 135 milioane de euro.

Banii puși la dispoziție reprezintă totalul fondurilor disponibile pentru această măsură până la finele perioadei de finanțare, mai precis 31 decembrie 2013. 

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect din cadrul acestei măsuri de finanțare este de 200.000 de euro.

O altă posibilitate de finanțare o reprezintă măsura 125 - submăsura a, componenta 1: "Irigații și alte lucrări de îmbunătățiri funciare". Fondurile nerambursabile disponibile în perioada 3 septembrie - 15 octombrie 2012 pentru investițiile aferente acestei componente sunt de 60 de milioane de euro.

Fondurile nerambursabile pot fi solicitate pentru investiții în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigații, inclusiv pentru stații de pompare sau de contorizare, precum și pentru lucrări de îmbunătățiri funciare care să asigure funcționarea optimă a sistemelor de irigații.

Pentru Măsurile 221 și 312 proiectele vor putea fi depuse la Oficiul Județean Constanța al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), zilnic între orele 9 și 14.00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 28 septembrie 2012, ora 12.00.

În cazul Măsurii 125, componenta: "Irigații și alte lucrări de îmbunătățiri funciare", depunerea cererilor de finanțare aferente se va face după același program, însă termenul limită de primire a cererilor de proiecte pentru această sesiune este luni, 15 octombrie 2012, ora 12.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2291 secunde