Tarifele de transport al containerelor din China spre SUA au atins un nou record

239
Tarifele de transport al containerelor din China spre SUA au atins un nou record - tarifeletransportacontainerelord-1629116895.jpg

Articole de la același autor

Tarifele de transport al containerelor din China și Asia de Sud-Est către coasta de est a Americii de Nord au depășit 20.000 euro pe TEU (container convențional). Este pentru prima dată când se depășește nivelul de 20.000 de dolari. Pe data de 2 august 2021 tariful era de numai 16.000 de dolari pe TEU.

Creșterea bruscă este pusă pe seama modificării metodei de calcul a indicelui global de transport de containere. În ultima lună, multe dintre marile companii de transport maritim, precum Maersk ori Mediteranean Shipping Company SA, și-au majorat suprataxele fapt ce a contribuit la creșterea bruscă a prețurilor transportului maritim.

Comerțul China - SUA a atins 2,62 trilioane de yuani (404,6 miliarde de dolari), în creștere cu 28,9% față de anul anterior, în primele șapte luni ale acestui an, ceea ce a devenit și un motiv important pentru creșterea bruscă a prețurilor de transport maritim între China și SUA, explică „China Daily”. (I.T.C.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 16 August 2021
Stire din Economie : Euro ciupește din leu
Pagina a fost generata in 0.7527 secunde