Terminalul, turnul de control și parcarea de la Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” vor fi modernizate

478
Terminalul, turnul de control și parcarea de la Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” vor fi modernizate - finantareeuropeanainvestitiiaero-1682002166.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, joi indicatorii tehnico-economici la lucrările de investiţii la terminalul, turnul de control şi parcarea de la Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”. Valoarea totală a investiţiei este de 229,595 milioane lei, inclusiv TVA.


Prin această hotărâre a Executivului se aprobă indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii "Dezvoltare terminal, turn de control şi parcare la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa".


Valoarea totală a investiţiei la acest obiectiv este de 229,595 milioane lei, inclusiv TVA, echivalentul a 46.727 milioane euro, iar finanţarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, precizează sursa citată.


Prin acest obiectiv de investiţii se urmăreşte: îmbunătăţirea organizării serviciilor aeroportuare, a infrastructurii şi diminuarea fragmentării, creşterea satisfacţiei şi siguranţei pasagerilor, adaptarea la noile standarde de echipamente, asigurarea funcţionării sustenabile a aeroportului pe termen mediu şi lung, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale personalului aeroportuar, se precizează în documentul Guvernului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6408 secunde