Tichete de masă în format electronic

290

Articole de la același autor

În Monitorul Oficial al României nr. 701 din 15 noiembrie 2013 a fost publicată Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă. Potrivit  acesteia, angajatorii  vor putea acorda salariaților atât tichete de masă pe suport hârtie cât și tichete de masă în format electronic. Tichetele de masă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic și sunt destinate exclusiv acordării alocației individuale de hrană a sa-lariaților. Aceste tichete vor fi emise sub forma unui card, care însă nu va avea caracteristicile asemănătoare cardului bancar, pentru că nu va fi permisă retragerea de numerar.
Tichetul în format electronic va fi valabil numai dacă sunt înscrise pe acesta sau sunt stocate într-un alt mod în acesta, următoarele informații:
 numele și prenumele salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă;
 numele și adresa emitentului;
 date referitoare la perioada de valabilitate;
 interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de țigări sau de produse alcoolice.
Spre deosebire de tichetele de masă pe suport hârtie, care nu permit acordarea restului de bani la achiziționarea unor produse a căror valoare este mai mică decât valoarea nominală înscrisă pe tichet, în cazul  tichetelor de masă pe suport  electronic, debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat  se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare. Noile reglementări stabilesc că, angajatorul va avea libertatea de a decide dacă acordă tichete de masă și sub ce formă, pe suport hârtie sau în format electronic, în urma consultării cu salariații, prin organizațiile sindicale sau prin reprezentanții salariaților, după caz. Valoarea nominală a tichetelor  de masă, fie pe suport hârtie, fie în format electronic, nu va putea fi diminuată în niciun mod, în pre-zent un tichet de masă având valoarea de 9,35 lei. Legea nr. 291/2013 va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.453 secunde