Timbrul de mediu a fost aprobat. Se aplică de la 15 martie

602
1
Timbrul de mediu a fost aprobat.  Se aplică de la 15 martie - auto-1361328494.jpg
OUG privind introducerea timbrului de mediu a fost aprobată ieri în Guvern și se va aplica de la 15 martie, a declarat ministrul mediului, Rovana Plumb, dată până la care Executivul va da undă verde și normelor metodologice. 


Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcție de emisia de CO2, luată în calcul în întregime pentru timbru în cazul mașinilor Euro 5, 4 și 3, față de 30% în legea în vigoare.

Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piața din România sau la prima transcriere, dar nu și în cazul tranzacțiilor civile (moștenire sau partaj).

Timbrul de mediu se va calcula diferit pentru mașinile pe benzină și cele pe motorină, așadar vom avea sume de plată diferite, mai mici sau mai mari față de cuantumul actualei taxe. Iată și un exemplu dat de ministrul mediului: pentru un Golf, diesel, Euro 3, an de fabricație 2002, acum se achită 1.683 de euro, însă timbrul de mediu va fi de 1.268 de euro. De cealaltă parte, pentru un Golf cu aceleași caracteristici, dar pe benzină, se achită acum o taxă de 628 de euro, iar timbrul de mediu va fi de 898 euro.

OUG adoptată ieri mai prevede acordarea unui ecotichet în valoare de 2.500 de euro la înmatricularea autoturismelor electrice.


Comentează știrea

un cititor
25 februarie 2013
taxa de timbru

Dar fara timbru nu se poate?Asta este singura lege care a mai ramas neadoptata in tara,in rest toate legile sint bune noi o ducem foarte bine a crescut nivelul de trai,protectia sociala este foarte buna.Guvernatii astia altceva de facut nu au,doar sa voteze legi pentru a stringe banii de la populatie.Ce vreti sa facem sa emigram cu totii?Nu sau saturat ca au dus tara de ripa din 89 incoace.Chiar nimeni nu vede ca sintem asupriti si batjocoriti in continuare?Cit mai trebuie sa va suportam cu ineptiile voastre?Asa sa va ajute Dumnezeu!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Februarie 2013
Stire din Economie : Guvernul a adoptat timbrul de mediu
Pagina a fost generata in 0.8438 secunde