Tone de varză au ajuns la gunoi. Fermierii sunt disperați

1994
Tone de varză au ajuns la gunoi. Fermierii sunt disperați - varzaaruncatagunoiolt1-1715614889.jpg

Articole de la același autor

Fermierii din Olt aruncă tone de varză la groapa de gunoi, pentru că nu mai există cerere pe piață. Au cultivat sute de hectare, dar prețul a scăzut atât de mult, încât nici cheltuielile nu le mai acoperă, la 50 de bani pentru un kilogram.
În Rusănești Olt, sute de kilograme de varză au fost aruncate la groapa de gunoi, potrivit gandul.ro


Agricultorii au sute de hectare cultivate și se pregătesc să bage și tocătoarele în ea. Nu mai vând varza nici cu 50 de bani și situații similare sunt și în Dolj.


„Nu ai piață de desfacere, nu ai cui vinde”


În bazinul legumicol de varză de la Moțăței, oamenii au vândut doar câteva zile varza cu 1,5 lei. Acum nu o mai dau nici cu 50 de bani.


„Anul trecut cred că era 3-4 lei. Anul acesta? Zero lei! Anul ăsta asta e compromitere totală”, spune Florin Opriș, fermier.


„Nu a fost piață de desfacere, aici e chestia. O dădeai și pe 80 de bani și pe un leu, și pe 50 de bani. Măi, 30 de bani, na! Păi, dă-o! Dă-o! N-ai cui. Nu ai cui da, nu ai cui vinde. Oamenii au investit: folie, picurare, tratamente, dar ce nu o fi pe aici. În toate localitățile, mai ales pe Valea Oltului. Cu ce să își plătească omul datoriile către fitosanitare și către toate? Cam cât trebuie să scoată din buzunar? Sunt persoane care au câte 7.000 – 8.000 și 10.000 de lei”, spune Marius Briceag, fermier.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.024 secunde