Tractorul românesc "Tagro", vedeta Târgului EXPOAGROUTIL

306

Articole de la același autor

O "armată" de mașini, utilaje și instalații agricole a invadat parcarea Centrului comercial "VIVO!" din Constanța. Plutoane și companii de tractoare, combine, semănători, pluguri și remorci au ocupat poziții strategice pe un teritoriu de 16.000 metri pătrați. 


Din loc în loc, se ridică semețe corturile de campanie ale producătorilor și caselor de comerț. Flamuri cu însemnele unor firme românești și străine flutură sub soarele verii. Pe un platou din apropiere, s-au aliniat standurile producătorilor dobrogeni de vinuri, flori și arbori decorativi. 
Ați ghicit, stimați cititori, a început cea de a XXVII-a ediție a Târgului EXPOAGROUTIL. Atenție! se apropie momentul inaugural. Oficialii s-au aliniat în fața microfonului, iar aparatele de fotografiat și camerele de luat vederi muncesc din greu. 
"La eveniment sunt prezenți 86 de expozanți reprezentând 150 de branduri: producători și distribuitori de utilaje și inputuri agricole, de material săditor, produse tradiționale și viti-vinicole. 20 dintre aceștia expun pentru prima dată la Constanța. La această ediție a târgului este prezent și un producător român de tractoare. Alături de expozanții români sunt prezente firme din Italia, Grecia și Bulgaria", anunță Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. 


Un loc foarte bun pentru afaceri corecte 
Microfonul se plimbă de la un oficial la altul. Decebal Făgădău, primarul Constanței, care n-a ratat nicio ediție a Târgului EXPOAGROUTIL, remarcă evoluția acestei manifestări expoziționale. În opinia sa, astfel de evenimente contribuie la dezvoltarea municipiului nostru, Constanța fiind un loc foarte bun pentru promovare, pentru afaceri corecte. Profitând de prilej, edilul a făcut apel la fermierii din municipiul și județul Constanța să devină membri ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură.
În cuvântul său, Iulia Bruchental, directorul Direcției Agricole Județene, a făcut o trecere în revistă a programelor de acordare a ajutoarelor de minimis pentru producătorii de tomate, de usturoi și crescătorii de ovine, și pentru acciza la motorină. 
Fermierul Gheorghe Albu, vicepreședinte al Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a subliniat importanța Târgului EXPOAGROUTIL în dezvoltarea parcului de mașini și utilaje al agriculturii dobrogene. 
"În prezent, mulți fermieri din județul Constanța, dar și din țară sunt mai bine dotați din punct de vedere tehnic decât cei din Occident", a afirmat Gheorghe Albu. 
El a făcut apel la agricultori să se înscrie în formele asociative pentru a-și apăra și promova mai bine drepturile și interesele în fața guvernanților. 
"Cea mai mare armată din România este cea a lucrătorilor agricoli", a spus vicepreședintele LAPAR. 


Un tractor compact, ușor manevrabil 
Stimați cititori, vedeta acestei ediții a Târgului EXPOAGROUTIL este tractorul agricol românesc "Tagro", produs de compania IRUM, din Reghin (județul Mureș) și proiectat în cadrul propriului centru de cercetare și dezvoltare. 
Primul tractor a ieșit de pe linia de montaj în 2018. Produsul este competitiv, fiind conceput pentru toți fermierii, cu precădere pentru cei mici și mijlocii. "Tagro" este un tractor compact, ușor manevrabil, cu transmisie mecanică, confortabil și ușor de întreținut. Tractorul este produs în trei variante de putere: 102 CP, 95 CP și 86 CP. Are 12 viteze la mersul înainte și 12 viteze la mersul înapoi. Capacitatea de ridicare în tiranți este de 4.400 kg, cu sistem auto-lift. 


XXX 
Târgul este deschis până pe data de 7 aprilie și poate fi vizitat zilnic, între orele 10 - 19, iar duminică, de la ora 10 la ora 14. 
Fermierii și primarii din comunele județului Constanța, dar și din alte zone ale țării n-ar trebui să îl rateze, cu atât mai mult cu cât expozanții au venit cu numeroase oferte promoționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4321 secunde