Plajele litoralului românesc vor fi extinse cu 226,12 hectare

245

Articole de la același autor

Patru proiecte majore de infrastructură, în valoare totală de 2,3 miliarde euro, pregătite de autoritatea de management pentru Programul operațional infrastructura mare, din Ministerul Fondurilor Europene, au primit aprobarea Comisiei Europene. 


Proiectul care ne interesează direct pe noi, constănțenii vizează protecția și reabilitarea zonei costiere – faza a II-a. Obiectivele lui sunt: stoparea procesului de eroziune a plajelor și a falezelor, dezvoltarea turismului românesc, dezvoltarea economică și socială a zonei litoralului, crearea de plaje noi, cu suprafața totală de 226,12 ha. Astfel: plaja Mamaia va crește cu 53 ha, plaja Eforie cu 33 ha, plaja Costinești cu 16 ha, plaja Olimp cu 32 ha, plaja Neptun-Jupiter cu 30 ha; plaja Aurora-Venus-Balta Mangalia cu  37 ha, plaja Saturn-Mangalia cu 20 ha, plaja 2 Mai cu 4,5 ha și plaja Agigea cu 6.300 mp.
Lucrările vor începe în 2019 și vor fi finalizate în 2023.
Vor fi finanțate lucrări de lărgire a plajelor și de dragaj, de acoperire cu nisip suplimentar, de consolidare și construire a unor ziduri de susținere. Obiectivul principal al proiectului este adaptarea la schimbările climatice, prevenirea și controlul riscului de eroziune costieră de-a lungul litoralului românesc al Mării Negre. Valoarea totală este de 709 milioane de euro.
Celelalte trei proiecte se referă la:
- rețeaua de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din București (valoare – 1,2 miliarde euro);
- îmbunătățirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera (valoare – 100 milioane euro);
- dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, astfel încât peste 380.000 de persoane să aibă acces la apă potabilă de calitate (valoare – 160 milioane euro).
Cele patru proiecte majore aprobate pentru țara noastră fac parte dintr-un pachet de 25 proiecte ample de infrastructură europeană ce vor fi implementate în zece state membre ale UE, astfel: Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Polonia, Portugalia și România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 August 2018
Stire din Diverse : "Paraziții" cântă la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.665 secunde