Frige nisipul în Mamaia! Start al Campionatelor Naționale de volei pe plajă

409
De ieri și până joi, 23 august, pe nisipul încins al plajei "Dandana" din stațiunea Mamaia (zona Cazino), se dispută partidele Campionatelor Naționale de volei pe plajă, competiții destinate cadeților, juniorilor și seniorilor. 


Evenimentul este organizat de către Federația Română de Volei și Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. 


Două terenuri dedicate meciurilor oficiale și unul de antrenament au fost puse la dispoziția sportivilor de către organizatori. Primii care au deschis "balul" au fost cadeții și seniorii, cele două competiții desfășurându-se concomitent, până la finele acestei săptămâni. Sâmbătă, de la ora 14, sunt programate finalele cadeților/cadetelor, iar de la ora 18, semifinalele seniorilor/senioarelor. Finalele probei "regină" vor avea loc duminică, de la ora 9, fiind precedate de festivitatea de premiere.


Competiția junioarelor este programată în cea de-a doua săptămână a evenimentului. În total, sunt înscriși pe foile de joc peste 200 de sportivi din întreaga țară. Un aspect demn de menționat - este prima ediție a Campionatelor Naționale de volei pe plajă care se va desfășura în nocturnă, în România. 


În cadrul conferinței de presă ce a prefațat turneul, organizatorii au anunțat că fondul de premiere al celor mai valoroase echipe din concurs se ridică la aproximativ 8.000 de euro, în care sunt incluse și produse oferite de sponsori. 


"Acolo unde există oameni inimoși ce iubesc sportul, este normal ca federațiile de specialitate să-și îndrepte atenția. Sper să vedem pe margine cât mai mulți susținători, deoarece voleiul pe plajă este disciplină olimpică și merită toată atenția noastră", a declarat Mariana Solomon, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. 


Prezent la conferința de presă, președintele FR de Volei, Gheorghe Vișan, a salutat inițiativa și modul în care s-au pregătit organizatorii de primirea și găzduirea sportivilor. În același timp, a vorbit și despre situația în care se află voleiul românesc la această oră. 


"Le mulțumim tuturor celor care au pus umărul la buna organizare a lucrurilor. Din punct de vedere organizatoric și valoric, competiția din acest an este superioară celor din anii precedenți. Ținând cont de finanțele de care dispunem, voleiul românesc se menține pe un drum bun. Să nu uităm că am avut o echipă care a jucat finala Ligii Campionilor. După ce am câștigat dreptul de a organiza Final Four-ul la Alba Iulia, am reușit să facem și o figură frumoasă în turneu. Comparativ, întregul buget al celor de la Volei Alba Blaj s-a ridicat la 1,2 milioane de euro, în timp ce Zhu Ting (China) de la adversara din finală, VafiBank SK (Turcia), primește 1,6 milioane de euro. 


Începem și calificările pentru Europene, atât la masculin, cât și la feminin. La masculin, avem aproape 25 de ani de când nu ne-am calificat", a declarat Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei. 


Săptămâna trecută, pe plaja "Briza" din stațiunea Mamaia, a avut loc prima ediție a turneului de volei pe plajă "Reciclad ’Or", competiție organizat de Academia de Volei Tomis Constanța. 


La feminin, învingătoare au fost Sorina Răileanu și Adina Stanciu (U Cluj), 2-0 (21-13, 21-13) în finala cu Loredana Dobriceanu (CS Medgidia) și Beata Vaida (CSM București), iar la masculin s-au impus Cătălin Lelea (Fan Arad) și Lucian Bădiceanu (CSU Reșița), 2-0 (21-9, 21-13) în finala cu Marius Iftime și Ștefan Romanescu (CSM București). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2849 secunde