Trei milioane de euro pentru un contract de restaurare a mânăstirii Putna

86
Trei milioane de euro pentru un contract de restaurare a mânăstirii Putna - putna2-1395921176.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, a semnat, astăzi, contractul de finanțare din fonduri nerambursabile pentru un proiect de restaurare, modernizare și conservare a patrimoniului și infrastructurii la mânăstirea Putna, în valoare de peste trei milioane de euro.


Dragnea a spus că mânăstirea Putna reprezintă un simbol cultural important pentru România, fiind legată direct de domnitorul Ștefan cel Mare, care "se odihnește acolo", și de istoria pe care acesta a scris-o pentru poporul român.
El a spus că proiectul a fost depus de către starețul mânăstirii Putna în 2010, dar atunci nu a fost considerat important.


Dragnea a precizat că a ținut ca proiectul să fie demarat cât mai repede astfel încât, peste doi ani, când se vor sărbători 550 de ani de la ctitorire, mânăstirea să arate așa cum se cuvine.


Vicepremierul a menționat că suma totală a proiectului este de 3,25 milioane euro, din care suma de la CE este de 3,15 milioane euro iar contribuția românească este de 0,11 milioane euro, respectiv 90-100.000 de euro. El a spus a lucrările vor demara de îndată, informează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.416 secunde